Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. június 15.
A Szirmokba zárt szavak szerzője bejelentette: dolgozik új könyvén

A Szirmokba zárt szavak szerzője bejelentette: dolgozik új könyvén

A könyves világ hírei

Holly Ringland első könyve, a Szirmokba zárt szavak kétségtelenül a tavalyi év egyik legsikeresebb szépirodalmi könyve, ami hazai megjelenése után alig két hónappal elnyerte az Év Könyve díjat Ausztráliában. A kívül-belül gyönyörű virágillusztrációkkal ellátott kötet egy fiatal lány, Alice Hart lenyűgöző története. Alice kislányként elveszíti a szüleit, és virágfarmot üzemeltető nagymamájához költözik. Felnőve a lány elsajátítja a virágok nyelvét, hogy elmesélhesse, amiket szavakkal képtelen. Rá kell azonban jönnie, hogy a boldogsághoz meg kell találnia a saját útját. Rabul ejtő történet a minket kísértő, elfojtott emlékeinkről és a mesélés gyógyító erejéről.

Olvasóink így ajánlják a különleges történetet:

„Amennyire gyönyörű a borítója és lapjai a könyvnek, annyira szép és megindító a történet. (…) Annak ellenére, hogy kimondottan fájdalmas és szomorú a történet nagy része, mégsem volt nyomasztó, hiszen a gyönyörű természeti leírások könnyebbé tették az olvasást, ahogy a szereplők is erőt merítettek belőle.”

„Alice Hart története megérintett és egyenesen a szívemhez szólt. Nem mindennapi, különleges olvasmány, ami elrepít Ausztrália virágos vidékeire, megtanítja, hogyan tudunk a virágok segítségével kommunikálni, és a szívünkre helyezi: „Légy bátor és tiszta szívű”.”

„A veszteség, a függőség, a szeretet, az útkeresés regénye. Alice Hart végigjárja a bántalmazás, a magány, a gyász, az önmarcangolás, a vágyakozás, az önmagára találás rögös útját.”

Most pedig elképesztően jó hírünk van a könyv rajongói számára: Holly Ringland bejelentette, már dolgozik a második könyvén. A The Seven Skins of Esther Wilding a száműzetés és a valahová tartozás története, ami bebizonyítja, hogy a fejlődés és a hazatalálás legmeghatározóbb mozgatórugója, ha megengedjük magunknak, hogy a gyász időszakában is érezzünk örömöt. Ugyanakkor a könyvben nagy szerepet kap a nők saját testük feletti rendelkezésének joga, és az elnyomással szemben való ellenállás témaköre is. A kötet várhatóan 2022-ben kerül a könyvesboltok polcaira.

Szirmokba zárt szavak

Szirmokba zárt szavak

Holly Ringland
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A kilencéves Alice Hart a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei megóvják bántalmazó apjától.