Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. december 11.
Bizonyos ajtókat sohasem szabad kinyitni…

Bizonyos ajtókat sohasem szabad kinyitni…

Könyvajánló

Egy régiségboltban dolgozó lány és egy antikvitás-szakértő ifjú közös kutatásba fognak. A kaland során az antik görög mitológia és a középkori London titkaival szembesülnek, amelyeket talán sosem kellett volna bolygatniuk… Az Alexandra Kiadó gondozásában nemrég megjelent Susan Stokes-Chapman Pandóra című regénye, amely magával ragadóan fonja össze a történelmet és a mitológiát.

„Egy izgalmas történet, melyben a múltból maradt titkok lassan és leleményesen tárulnak fel.” – The Sunday Times

Ékszerek, antikvitás, romantika. Egy álmodozó lány nem is lehetne jobb helyen a 18. századi Londonban, mint egy régiségkereskedésben, amelyet szüleitől örökölt. Igen ám, csakhogy a bolttulajdonos nagybátyja közel sem olyan előzékeny, mint ahogy azt a 21 éves Dora reméli. A lány ékszerészi pályáról álmodik, s hogy újból felvirágoztatja szülei boltját, de a nagybácsinak más tervei vannak vele.

Egy titokzatos ógörög váza azonban mindent megváltoztat, akárcsak a váza eredetének felkutatásában segítő Edward Lawrence, az ifjú antikvitás-szakértő. A két fiatal hamar egymásra talál, hiszen mindketten a pályájuk elindításán fáradoznak, elszakadva minden visszahúzó erőtől. De vajon a karrier mellett van más is, ami közös Dorában és Edwardban? És sejtik-e, mennyi titkot rejthet egy antik váza, s hogy az mennyire fel tudja bolygatni mindkettejük életét?

Történelem, mitológia és szerelem fonódik eggyé Susan Stokes-Chapman könyvében, amely megjelenése után azonnal a brit sikerlisták élére került, és gyakran hasonlítják az utóbbi évek olyan zajos könyvsikereihez, mint A könyvkötő, az Akhilleusz dala és Az essexi kígyó. A regény különlegessége azonban, hogy mindvégig pengeélen táncoltatja az olvasót a varázslat és valóság, az elbűvölő és a nyugtalanító atmoszféra között. Susan Stokes-Chapman történetmesélését egyenesen Charles Dickenséhez hasonlítják.

A Pandóra több mint 15 országban megjelent már, emellett több rangos irodalmi díjra is jelölték – például 2020-ban a cambridge-i Lucy Cavendish College női regényírókat értékelő Fiction Prize díjára, és a nemzetközi új tehetségeket díjazó Bath Novel Awardsra. És persze nem ítélünk könyvet borítójáról, de ilyen gyönyörűség mellett nehéz szó nélkül elmenni…

„A regény a valóság precizitása és a természetfeletti lehetősége között táncol” – The Guardian

„Az antik görög mitológia titkokkal és lenyűgöző romantikával egybefonódva… teljességgel ellenállhatatlan.” – Jennifer Saint írónő

Pandóra
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Pandóra

Bizonyos ajtókat sohasem szabad kinyitni

Susan Stokes-Chapman
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.17.
Susan Stokes-Chapman regénye magával ragadóan fonja össze a történelmet és a mitológiát. A Pandóra a remény, a szerelem és a végzet lenyűgöző története.