Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. július 5.
Charlotte Dujardin megtalálta az új Valegrót?

Charlotte Dujardin megtalálta az új Valegrót?

A brit Charlotte Dujardin és karizmatikus lova, Valegro a 2012-es londoni olimpiai játékokon rekordot döntve robbant be a nemzetközi sport színterére. A fiatal sportoló káprázatos mosolyával és táncoló lovával az egész világot lenyűgözte. Történetét az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent A lány a táncoló lovon című életrajzi kötetben meséli el.

Valegro négy év veretlen versenyzés után 2016-ban vonult vissza a szerepléstől. Dujardin minden megszólalásában egyedülálló lóként nyilatkozik róla, azonban igyekszik megtalálni következő lovát, amivel bebizonyíthatja, teljesítménye nem csak egyszeri csoda volt.

Most úgy tűnik, ez a ló a kilencéves kanca, Freestyle – vagy ahogy a sportoló hívja, Freebie lesz, amivel Dujardin egyéni díjlovaglói bronzérmet szerzett a szeptemberi World Equestrian Games versenyen, és ezüstérmet a FEI Díjlovagló Világbajnokságon. Dujardin azt nyilatkozta a kancáról, hogy emlékezteti Valegróra.

„Olyan bátor, mint Valegro. Hihetetlen ló, imád dolgozni, szeret örömet okozni, és tényleg nyugodt tud maradni nehéz szituációkban is, megtesz minden tőle telhetőt”

– mondta a díjlovaglónő.

Az Alexandra Kiadó további sikereket kíván a párosnak!

A lány a táncoló lovon

A lány a táncoló lovon

Charlotte Dujardin
Alexandra Kiadó (A), 2019.
"Úgy belovagolni a díjlovas négyszögbe, hogy brit zászlók tengere, taps és üdvrivalgás vesz körül, olyan felemelő érzés volt, hogy míg élek, nem felejtem el." Charlotte Dujardin és karizmatikus lova, Valegro a 2012-es londoni olimpiai játékokon rekordot döntve robbant be a nemzetközi sport színterére.