Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2020. augusztus 19.
Enola Holmes szeptember 23-án érkezik a Netflixre, az Alexandra Kiadócsoport jóvoltából pedig hamarosan a könyvespolcodra is!

Enola Holmes szeptember 23-án érkezik a Netflixre, az Alexandra Kiadócsoport jóvoltából pedig hamarosan a könyvespolcodra is!

Megfilmesítés

Sherlock Holmes karakterét aligha kell bemutatnunk bárkinek… Aki kicsit is jártas a detektívtörténetek műfajában, egészen biztosan találkozott már Sir Arthur Conan Doyle zseniális észjárású főhősével. A számos népszerűbbnél népszerűbb film- és sorozatfeldolgozás hatására a jellegzetes modorú, kissé önromboló hajlamú Sherlock Holmes napjainkban is a krimi egyik legnépszerűbb figurájának számít.

Robert Downey Jr. és Benedict Cumberbatch után most újabb A listás sztár költözik be a Baker Street 221B szám alá: a korábban Supermant is megtestesítő Henry Cavill. A legfrissebb filmfeldolgozás főszereplője ezúttal azonban nem a detektívtörténetek királya, de még csak nem is hűséges segítője, Watson doktor: az Enola Holmes a nyomozó tinédzser korú, ám hasonlóan éles elméjű lánytestvéréről szól!

A Nancy Springer azonos című könyvsorozatán alapuló Netflix-filmben a Stranger Things Elevenjeként ismert Milly Bobby Brownt láthatjuk Enola Holmes szerepében. A fiatal lány édesanyja eltűnése után híres bátyja nyomdokaiba lép, megszökik a leányiskolából, ahol több-kevesebb sikerrel illemtudó hölgyet igyekeznek nevelni belőle, és nyomozásba kezd, hogy ráakadjon szeretett édesanyjára. Már meg is érkezett az első kedvcsináló előzetes a filmhez, amelyben Milly Bobby Brown és Henry Cavill mellett szerepel még többek között Helena Bonham Carter (Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya, A nyomorultak) és Sam Claflin (Mielőtt megismertelek) is. Az igazán szemfülesek és gyors felfogásúak számára pedig egy kis rejtvényt is elhelyeztek az előzetes végén, amiből kiderül, már nem is kell olyan sokat várnunk a film megjelenéséig. Te ki tudtad következtetni a megoldást? Ha nem, hadd segítsünk! Az Enola Holmes szeptember 23-án válik elérhetővé a Netflixen.

És mielőtt azt gondolnád, ezt már nem tudjuk fokozni, örömmel osztunk meg olvasóinkkal még egy nagyszerű hírt: a bájos Enola Holmesszal ugyanis nemcsak a tévé képernyőjén, hanem a könyvesboltok polcain is hamarosan találkozhatunk, hiszen az L&L Kiadó gondozásában hamarosan előrendelhetővé válik a film alapjául szolgáló könyvsorozat első része! Részletek hamarosan, addig is reméljük, hogy a Netflix még sok hasonlóan jó hangulatú Enola Holmes-előzetessel örvendezteti meg a rajongókat…