Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2019. szeptember 29.
Hogyan tedd az olvasást mindennapi szokásoddá?

Hogyan tedd az olvasást mindennapi szokásoddá?

Az olvasás számos jótékony hatással rendelkezik, és egy igazi könyvmoly szívesen bele is veti magát az újabb és újabb olvasnivalókba, azonban időről-időre felmerülhet bennünk a kérdés: hogyan tehetnénk az olvasást mindennapi szokásunkká?

Gyakran mondjuk: „Bárcsak több időm lenne olvasni.” Van egy jó hírünk! Nem kell korábban kelned, vagy hosszabbá tenned a napjaidat ahhoz, hogy mindennapi szokásoddá tedd az olvasást – legalább 1 óra van már most is a mindennapjaidban, amit erre fordíthatnál!

Mégis hogyan lehet ugyanannyi időből többet kihozni? A kulcs az, hogy értelmes dolgokkal töltöd fel az „üres” tevékenységeket. Számos olyan hétköznapi tevékenységünk van, amelyeket automatikusan, különösebb odafigyelés nélkül végzünk. Ilyen például a közlekedés, a várakozás, a sportolás vagy az otthoni teendők, mint a főzés vagy az étkezés. Miközben ezeket végezzük, bőven tudunk figyelni más dolgokra is. Ezeket az értékes perceket feltölthetjük olyan pozitív tevékenységekkel mint a meditálás, az online műsorok hallgatása vagy az olvasás.

A legfontosabb, hogy tudatosan figyeljünk a mindennapi „üresjáratokra”, és kitapasztaljuk, mikor tudunk több időt szánni az olvasásra. Lehet, hogy nálad az fog a legjobban működni, ha kimész sétálni egy hangoskönyvvel, vagy utazás közben olvasol, esetleg nyugodtan leülsz a kedvenc kávézódban – a lényeg, hogy csináld, hiszen ez csak szórakozás, arra pedig mindig öröm időt szakítani.