Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. október 2.
Ocean Vuong kötete a National Book Award longlistjén

Ocean Vuong kötete a National Book Award longlistjén

Ocean Vuong vietnámi-amerikai költő, író első regénye, az „On Earth We’re Briefly Gorgeous” is szerepel a National Book Award fikciós kategóriában közzétett hosszúlistáján.

Az önéletrajzi elemekből építkező regény egy fiú bensőséges levele az édesanyjának, melyből a család Vietnámban gyökerező története mellett az elbeszélő, „Little Dog” élete is feltárul. A kötet megjelenése után felkerült a The New York Times bestseller-listájára, és számos országban adták el a fordítási jogokat – hazánkban várhatóan 2020 tavaszán jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

A National Book Award (Nemzeti Könyvdíj) az Amerikai Egyesült Államok egyik legismertebb és legrangosabb irodalmi díja, melyet először 1950-ben osztottak ki. A tízezer dolláros pénzjutalommal járó díjat több kategóriában osztják ki, és a Pulitzer-díj után a második legjelentősebb irodalmi elismerésként tartják számon az Egyesült Államokban.

A díjra jelölt alkotások teljes listáját itt lehet megtekinteni, míg a döntőbe jutókat, az öt műre leszűkített shortlistet október 8-án hozzák majd nyilvánosságra.