Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. augusztus 9.
Szeptemberben tartják meg az idei Könyvhetet

Szeptemberben tartják meg az idei Könyvhetet

A könyves világ hírei

Ha a vírushelyzet nem fokozódik, mindenképpen megtartják a 91. Ünnepi Könyvhetet szeptemberben, mivel nem 500 fő feletti zenés-táncos rendezvény, így a koncertekre és fesztiválokra érvényes korlátozások erre az eseményre nem vonatkoznak.

„Egy szabadtéri, részben vásárjellegű eseményről van szó, amely inkább olyan, mint egy piac, és mivel például a WAMP dizájnvásár, vagy a képregényesek is megtartották a maguk hasonló kaliberű rendezvényét, ezért mi is úgy tervezünk, hogy nem kell elmaradnia az Ünnepi Könyvhétnek” – nyilatkozta a HVG-nek Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke. Természetesen, a járványveszély esetleges fokozódásával ezt a döntést később felül is bírálhatják majd.

Bármennyire is szerették volna, díszvendég idén nem érkezik, a már a Könyvfesztiválra meghívott Szvetlana Alekszijevics Fehéroroszországban él, ami a koronavírus-járvány súlyosságának szempontjából legrosszabb, piros besorolást kapta. A szeptember 17-20-ig tartó vásárt Karácsony Gergely főpolgármester fogja megnyitni a Vörösmarty téren.