Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. szeptember 30.
Till Attila aktuális olvasmányai között Háy János és Slavoj Žižek

Till Attila aktuális olvasmányai között Háy János és Slavoj Žižek

Till Attila a Marie Claire-nek adott interjújában mesélt az irodalomról kapcsolatos gondolatairól, kedvenc könyvélményeiről és aktuális olvasmányairól.

Elmondása szerint az éjjeliszekrényén jelenleg is ott van az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent A kommunista kiáltvány megkésett aktualitása Slavoj Žižektől, valamint Háy János Kik vagytok ti? című kötete – olyan olvasmányok ezek, melyeket nem egybefüggően, hanem a művekbe rendszeresen bele-belenézve olvas.

A Kik vagytok ti? izgalmas szellemi kalandozás a magyar irodalomban és egyben igazi Háy-próza, mely újszerűen, humorral tele mutatja be az írói életutakat és -műveket.

Hallgassátok meg Till Attila idézésben a kötet Örkény Istvánról szóló fejezetének egy részletét:

A műsorvezetővel készült teljes interjút a Marie Claire oldalán olvashatjátok: https://marieclaire.hu/kirakat/2019/09/24/till-attila-azt-hiszem-a-jo-irok-a-legokosabb-emberfajtahoz-tartoznak/

Kik vagytok ti?

Kik vagytok ti?

Kötelező magyar irodalom - Újraélesztő könyv

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2019.
Irodalomtörténet? Az is. Izgalmas oknyomozás, hogy valójában kik voltak ezek a valahai alkotók? Az is. Életútfeltárás, életműelemzés? Az is. Kor- és kórrajz? Az is. De legfőképp igazi Háy-próza. Tele humorral, gondolattal, a valahai életművek teljesen újszerű megközelítésével.
A Kommunista Kiáltvány megkésett aktualitása
Limitált darabszámban elérhető, akciós könyveink

A Kommunista Kiáltvány megkésett aktualitása

Slavoj Zizek
Európa Könyvkiadó, 2019.
Slavoj Žižek filozófus a kordokumentumként is használható Kommunista kiáltvány-t vizsgálja: leltárt készít arról, hogy a marxizmus főbb elképzelései közül melyek számíthatnak továbbgondolandónak, és melyektől tanácsos inkább végleg megszabadulnunk.