Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. szeptember 29.
Újra elhalasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

Újra elhalasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált

A könyves világ hírei

Ismét elhalasztják az eredetileg 2020. április 23. és 26. közé tervezett, majd később novemberre halasztott 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének Elnöksége a növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet romlása miatt határozott így.

„A zárt térben tervezett eseményeknél nem tudjuk betartatni a maximum 500 fős látogatólétszámot, a csoportos, termekben zajló beszélgetések kivitelezése is korlátokba ütközik” – olvasható a Facebook-oldalukon megjelent közleményben.

Mint írják, a külföldi kiállítók részvétele is nehézségekbe ütközik, sokan ugyanis nem vállalták az utazást és a megjelenést az eseményen. A könyvfesztivál szervezése mögött féléves munka áll, de abban az MKKE munkatársai egyetértenek, hogy nem vállalható az egészségügyi következménye egy ilyen jellegű, többnapos rendezvénynek. Új dátumról egyelőre nincsenek információk.

Ugyanakkor a könyvszeretők nem maradnak rendezvény nélkül idén ősszel: a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt október 14. és 17. között rendezik meg a Várkert Bazárban.

Akárcsak az elmúlt években, az idén 10 éves Margó idén is érdekes beszélgetésekkel és könyvbemutatókkal készül – többek között az Európa Könyvkiadóval közösen várható beszélgetés Háy Jánossal, és Vay Blanka is bemutatja első könyvét. A részletekről hamarosan jelentkezünk…

Mamikám
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Mamikám

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2021.08.26.
A minden szempontból különleges regény azok hangját juttatja el hozzánk, akikről ugyan beszél a sajtó, ám a valódi szereplőket igazából soha nem képes megszólaltatni. Ők csupán illusztrációként, a már eldöntött „üzenet” megszemélyesítőjeként bukkannak fel előttünk.
Saját ketrec
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Saját ketrec

Vay Blanka
Európa Könyvkiadó, 2021.10.15.
A Saját ketrec őszinte, bátor, kíméletlen és vicces könyv önmagunk megismeréséről, az elfogadásról és az újjászületésről, arról, hogy mind boldogan akarunk élni.