Nincs engedélyezve a javascript.
A reneszánsz szépasszonyai
Elolvastam
Tetszik

A reneszánsz szépasszonyai

Francia szerelmi históriák 2.

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
2 800 helyett
2 380 Ft
3+2
A reneszánsz szépasszonyai abba a világba vezet el bennünket, amelyben a francia királyok egymás után indították a hadjáratokat Itáliába, és miközben csatákat nyertek meg és veszítettek el, elterjesztették Franciaországban nemcsak a reneszánsz kultúrát, hanem egy rettenetes új betegséget, a szifiliszt is.
Leírás a könyvről

Guy Breton nem kisebb feladatot tűzött maga elé, mint azt, hogy bemutatja valamennyi francia uralkodó és vezető politikus szerelmi ügyeinek történetét, a frank Klodvigtól egészen a XIX. századig. Történelmi dekameronjaiban derűs, viszonylag rövid történeteket olvashatunk megcsalt királynékról, kicsapongó szépasszonyokról, szerelmes uralkodókról, haragos anyósokról, kivégzett szeretőkről és tiltott viszonyokról. A történelemről tehát - ami a szerző könnyed olvasatában nem más, mint e lényegük szerint szerelmes történeteknek az összessége.

A második kötet, A reneszánsz szépasszonyai, abba a világba vezet el bennünket, amelyben a francia királyok egymás után indították a hadjáratokat Itáliába, és miközben csatákat nyertek meg és veszítettek el, elterjesztették Franciaországban nemcsak a reneszánsz kultúrát, a humanista műveltséget, a kifinomult szerelmi szokásokat, hanem egy rettenetes új betegséget, a szifiliszt is.

Adatok
Raktári kód:
174406
ISBN:
9630776421
EAN:
9789630776424
Eredeti megnevezés:
Histoires d'amour de l'histoire de France II. Les grandes dames de la Renaissance
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
352
Méret [mm]:
155 x 235 x 28
Tömeg [g]:
590
Hozzászólások