Nincs engedélyezve a javascript.
A titokzatos idegen
Elolvastam
Tetszik

A titokzatos idegen

Sátán három könyve

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 199 helyett
2 719 Ft
-15 %
Az Ifjú Sátán krónikája és a 44, a titokzatos idegen 1702-ben illetve 1490-ben játszódik, messze földön, az isten háta mögötti Ausztriában. Az Iskolahegyben a titokzatos idegen Tom Sawyer és Huck Finn játszópajtása lesz. Mark Twain egyik kevéssé ismert művéről van szó, amely nem kevésbé lebilincselő, mint az író népszerű remekei.
Leírás a könyvről

Mark Twain egyik kevéssé ismert művéről van szó, mely -nem lévén ifjúsági irodalom- nem került fel a kötelező olvasmányok listájára sem az Egyesült Államokban, sem Európában. Nem mintha nem lenne lebilincselő olvasmány (nem tudja letenni, aki elkezdte olvasni), vagy ne lenne akár bizonyos értelemben kalandregény.

A két hosszabb regény, azaz az Ifjú Sátán krónikája és a 44, a titokzatos idegen 1702-ben illetve 1490-ben játszódik, messze földön, az isten háta mögötti Ausztriában. E két elbeszélésben kamasz-narrátort szerepeltet Twain, s csak az Iskolahegyben halljuk a mindentudó narrátor személytelen hangját, amikor is a titokzatos idegen Tom Sawyer és Huck Finn osztálytársa és játszópajtása lesz. A fiúkat mindhárom esetben fantasztikus kalandok várják, miután felkeresi kisvárosukat egy igen rejtélyes idegen, aki velük időzik a legtöbbet. Ez a megnyerő arcú és kellemes hangú, könnyed mozgású fiatalember most természetfeletti képességekkel rendelkezik: agyagfigurákat gyúr és kelt életre, emberi sorsokon fordít, szerencséssé vagy végzetesen szerencsétlenné téve kiválasztottjait, vagy kiszemelt áldozatait. Számára ugyanis nincs különbség jó és rossz között, hiszen ő nem is ember, hanem angyal: valódi neve Sátán, illetve Negyvennégy, a bukott angyal unokaöccse, de amúgy jó családból való. (Bolobás Enikő)

Adatok
Raktári kód:
195780
ISBN:
9639716506
EAN:
9789639716506
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött; cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
600
Méret [mm]:
124 x 183 x 20
Tömeg [g]:
640
Hozzászólások