Nincs engedélyezve a javascript.
A torony
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 500 Ft
3+2
Stilbury dékánja látomást lát, s vasakarattal fog hozzá a valóra váltáshoz, az égbe fúródó torony fölépítéséhez. De, ahogy terve halad, úgy fordul el tőle mindenki, sőt az is kiderül, hogy nem Isten rendelte erre a feladatra. Vajon talál-e feloldozást a megaláztatásokban, vagy azt csak a halállal nyerheti el?
Leírás a könyvről

Stilbury dékánjának látomása volt, s mert magát Isten választottjának hiszi, vasakarattal fog hozzá annak valóra váltásához, az égbe fúródó torony fölépítéséhez. A dékán beteg ember: agyafúrt őrülettel, eszelős konoksággal tör lehetetlen célja felé, átgázol mindenkin, akit szeret, szétzilálja maga körül a közösség életét. A tornyot a pokol ellenében is fölépíti, megküzd elemekkel és emberekkel, de mire a torony áll, elveszített mindent. Vigasztaló angyala korbácsos ördöggé válik, megölt szerelme holtában bűvölő boszorkánnyá, barátja és mestere ellenséggé. Meg kell tudnia, hogy nem Isten szemelte ki a küldetésre...
A megalázkodás sarában sem nyer bocsánatot, elítéli a nép és az egyház, s megrokkan maga a mű is: halála óráján fenyegetően magasodik a kolostor fölé a lesújtani kész kőkalapács. Égnek szökő csúcsívek, nyomott pofájú vízköpők, homály és üvegablakon áttündöklő napfény, áhítat és szenvedély, kőtömbökből faragott épület, kőtömbökből faragott mondatok, kőtömbökből faragott könyv. A halál mindent felold, s a névtelen olvasó, aki Anonymus atyával ott áll a dékán halálos ágyánál, megbékélt szívvel teszi le ezt a gótikus székesegyházak tökéletességével szerkesztett regényt.

Adatok
Raktári kód:
199920
ISBN:
9630782272
EAN:
9789630782272
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
280
Méret [mm]:
127 x 204 x 15
Tömeg [g]:
300
Hozzászólások