Nincs engedélyezve a javascript.
A történelem
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 900 Ft
3+2
Ida Ramundo kamasz fiával éppen akkor marad magára, amikor a legnagyobb szüksége volna védelemre: az Olaszországban is életbe lépő faji törvények idején. Az asszony a háborúval, a nélkülözéssel, a hontalansággal, a bujkálással járó nehéz próbatételek során lassan felőrlődik - sorsa nyilvánvalóan eleve meg van pecsételve, kisember nem nyerhet háborút...
Leírás a könyvről

Ida Ramundo egy anarchista érzelmű calabriai tanító és egy padovai zsidó asszony korán elárvult és korán megözvegyült lánya. Tanítónő egy római iskolában. Kamasz fiával, a zsidó származásáról mit sem sejtő, lelkes fasiszta Ninóval éppen akkor marad magára, amikor a legnagyobb szüksége volna védelemre: az Olaszországban is életbe lépő faji törvények idején. S minthogy a baj nem jár egyedül, Idát teherbe ejti egy Rómán átutazó részeg náci, egy gyengédségre vágyó gyerekkatona. Az asszony törékeny idegrendszere a háborúval, a nélkülözéssel, a hontalansággal, a bujkálással járó nehéz próbatételek során lassan felőrlődik - sorsa nyilvánvalóan eleve meg van pecsételve, kisember nem nyerhet háborút.

Elsa Morante regénye egy évszázad lírai és drámai elemekkel átszőtt epikus krónikája, megrendítő jelképes történet egy családról, amelyben ember, állat és eszme csak nyomorult gyalog egy „tízezer éve tartó botrány”, a történelem sakktábláján.Elsa Morante száz éve született. A XX. századi olasz irodalom kiemelkedő prózaírójaként vonult be a világirodalom történetébe. Ebből a regényéből Luigi Comencini - Claudia Cardinale főszereplésével - emlékezetes filmet rendezett.

Adatok
Raktári kód:
724412
ISBN:
9630794725
EAN:
9789630794725
Eredeti megnevezés:
La Storia
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
796
Méret [mm]:
154 x 203 x 54
Tömeg [g]:
820
Hozzászólások