Nincs engedélyezve a javascript.
A Körös-Maros Nemzeti Park
Elolvastam
Tetszik

A Körös-Maros Nemzeti Park

A természet szigetei

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
6 990 Ft
3+2
Kalotás Zsolt, Pro Natura-díjas természetfotósunk lenyűgözően széles spektrumon mozog kamerájával. Madártávlatból és közvetlen közelből is megörökíti a Körös és a Maros árterét, az erdőket és gyepeket, hajdani ősmocsaraink maradványait, az alföldi szikes pusztákat és a térség egykori természeti képét őrző erdőssztyeppeket...
Leírás a könyvről

A Körös-Maros Nemzeti Parkot hazánk hetedik nemzeti parkjaként hozták létre 1997-ben. A védett terület több mint 50 ezer hektáron terül el, és az Erdélyi-szigethegység lábától a Tiszáig húzódó egyedi arculatú táj magyarországi részének természeti értékeit óvja, melyek napjainkra az ember által alakított kultúrtáj szigeteiként maradtak fenn.

A nemzeti parkot bemutató Kalotás Zsolt, Pro Natura-díjas természetfotósunk lenyűgözően széles spektrumon mozog kamerájával. Madártávlatból és közvetlen közelből is megörökíti a Körös és a Maros árterét, az erdőket és gyepeket, hajdani ősmocsaraink maradványait, az alföldi szikes pusztákat és a térség egykori természeti képét őrző erdőssztyeppeket, löszpusztamaradványokat. Fotóin emellett testközelből is szemlélhetjük a nemzeti park gazdag növény- és állatvilágát. A kötetben több ritka állatfajról készült fénykép is található, olyanokról, amelyeket eddig még nem örökítettek meg fotón. A megannyi védett fajt bemutató felvételek sok esetben ritkán tetten érhető pillanatokat tárnak elénk, s a tájfotókkal kiegészülve plasztikus képet festenek a nemzeti park természeti szépségeiről - Kalotás Zsolt albumát lapozva kinyílik a kezünkben a természet.Az album díjat nyert a Szép Magyar Könyv 2008 versenyen ismeretterjesztő könyvek kategóriában.

Adatok
Raktári kód:
106192
ISBN:
9633706145
EAN:
9789633706145
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
216
Méret [mm]:
239 x 290 x 22
Tömeg [g]:
1470
Hozzászólások