Nincs engedélyezve a javascript.
Allegro ma non troppo
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 300 Ft
3+2
A középkori gazdaságtörténet nemzetközi hírű kutatójának ez a legendás kis könyvecskéje tudományos közhelyeket tár az olvasó elé szórakoztatóan és tanulságosan. Első tanulmánya csupa lódítás, ferdítés, nagyot mondás. Vicces írás, de nem vicc. A második Cipolla-tanulmány címe: Az emberi butaság alapvető törvényei.
Leírás a könyvről

Mi közük az ónedényeknek a szerelmi élethez és a Római Birodalom bukásához? Hogy függ össze a borivás a keresztes hadjáratokkal és a középkori demográfiai fellendüléssel? Mennyiben befolyásolták a patkányok a pestis terjedését, és milyen hatással volt ez a bankügyekre?

Mi köze mindennek mindenhez?

Ha csak annyit mondunk, hogy mindenféle gazdasági demográfiai változás kihatott és kihat az európai fejlődés rendszerére, tudományos közhelyet mondtunk ki csupán. Ezt a tudományos közhelyet azonban aligha lehetne szórakoztatóbban és tanulságosabban az olvasó elé tárni, mint ahogy Carlo M. Cipollának (1922-2000), a középkori gazdaságtörténet nemzetközi hírű kutatójának ez a legendás kis könyvecskéje teszi. A bors, a bor (és a gyapjú) mint a középkor gazdasági fejlődésének meghatározó tényezői című tanulmánya csupa lódítás, ferdítés, nagyot mondás. Vicces írás, de nem vicc.

A komolyság -akár a tudomány is- megfér a derűvel. Butaság volna vitatnunk ezt.

A második Cipolla-tanulmány címe: Az emberi butaság alapvető törvényei.

Adatok
Raktári kód:
128330
ISBN:
9630787703
EAN:
9789630787703
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
88
Méret [mm]:
111 x 176 x 12
Tömeg [g]:
140
Hozzászólások
 

Szerző

Carlo M. Cipolla
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk