Nincs engedélyezve a javascript.
Az élet máshol van
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 400 helyett
2 040 Ft
-15 %
Könyvében, ebben a mozgalmas, hol barokkosan zsúfolt, hol szürrealisztikusan látomásos és mégis realisztikus, széles ívű társadalmi és emberi tablót felrajzoló nagyregényében, ebben a sajátságos töltésű és hangulatú negatív Bildungsromanban Kundera a kelet-közép-európai társadalmak genezisét és fejlődését elemzi.
Leírás a könyvről

A cseh Milan Kundera nevét a magyar olvasók a maga idejében hatalmas kultúrpolitikai botrányt kavart regényéből, a Tréfából ismerhették meg. Abból a művéből, amelyet 1968 nyarának "sajnálatos eseményei" miatt a raktár mélyébe kellett süllyeszteni Magyarországon is, s e Csipkerózsika-álmából csak jó húsz évvel később ébredhetett fel.

Az élet máshol van című könyvében, ebben a mozgalmas, hol barokkosan zsúfolt, hol szürrealisztikusan látomásos és mégis realisztikus, széles ívű társadalmi és emberi tablót felrajzoló nagyregényében, ebben a sajátságos töltésű és hangulatú negatív Bildungsromanban a kelet-közép-európai társadalmak genezisét és fejlődését elemzi. A főhős a belső és külső hazugságok, hamisságok; valótlan értékek és megcsúfolt ideálok szövevényében vergődő, Jaromil, az önjelölt költő, akinek már a világra jöttét sem kívánta senki, és akinek tartalmatlan, hazug élete és szükségszerű halála egy boldogtalan generáció életútját példázza. Annak a nemzedéknek az életútját, amely a kisszerűség, a csúfság, az ostobaság győzelemrevitelével, az értékek sárba tiprásával, a való világ feje tetejére állításával írta be magát szégyenszemre az emberiség történelmébe. A regényt a szerző még Csehszlovákiában vetette papírra, de csak emigrálása után jelent meg.

Adatok
Raktári kód:
182152
ISBN:
9630787277
EAN:
9789630787277
Eredeti megnevezés:
Život je jinde
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
324
Méret [mm]:
132 x 189 x 20
Tömeg [g]:
360
Hozzászólások