Nincs engedélyezve a javascript.
Az ördög köve
Elolvastam
Tetszik

Az ördög köve

A Magyar Faust titkos hagyatéka

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 999 Ft
3+2
Jonathan Hunt, a New York Times újságírója visszatér! A bravúros egri nyomozás után két évvel Debrecenbe látogat, ahol szinte az égből pottyan ölébe egy újabb rejtély. A szálak most is a múltba, az évszázadok óta keresett bölcsek kövéhez vezetnek.
Leírás a könyvről

Egy mecseki falu rejtélyes pusztulása 1407-ben...

Egy égből zuhant lebkő titka...

Szerencsevadászok és tudósok küzdelme...

Jonathan Hunt, a New York Times újságírója visszatér...A "Jumurdzsák gyűrűjé"-nek főhőse a bravúros egri nyomozás után két évvel Debrecenbe látogat, ahol szinte az égből pottyan ölébe egy újabb rejtély. Megismerkedik egy vonzó atomfizikusnővel és forrófejű öccsével. A fiú eltűnik, és a szálak ezúttal is a múltba vezetnek. A kalandokban és váratlan fordulatokban bővelkedő nyomozás évszázadokkal repíti vissza az időben Jonathan Huntot. A könyvtárakban, múzeumokban meglelt dokumentumok, kéziratok és levelek különös természeti jelenség létezésére utalnak.
A Magyar Faustként ismert legendás debreceni tanár, Hatvani István hagyatékából kiderül, már ő is vizsgált a 18. században egy bizonyos égi eredetű követ, amely óriási kristályt, talán gyémántot rejt. Az értékes kincsért századokon átívelő hajsza kezdődik.

A tét óriási, Jonathan Hunt ugyanis kideríti: az "ördög köve" halálos miazmát rejt, amely akár az egész emberiséget elpusztíthatja..."Mi van, ha tényleg a bölcsek kövét birtokolja? Ha sikerülne mesterségesen aranyat előállítania? Ha Isten akarata volt, hogy az utrechti piacon megvásárolja a követ az ásványárustól, ha Szórádit nem saját kapzsisága késztette arra, hogy rávegye a kísérletre, hanem magasabb akaratnak engedelmeskedett? Ha neki, Hatvani István professzornak, meggyőződése ellenére az a feladat rendeltetett, hogy sikerre vigye a transzmutációt? Attól, hogy nem tudjuk megmagyarázni a világ keletkezését, a szív működését, az emberek élnek és meghalnak, a szív minden másodpercben dobban, míg ki nem huny az élet. És ekkor hasított elméjébe a felismerés: ha sikerül ónból aranyat előállítania, akkor a lebkő valóban a lapis philosophorum, vagyis egyben az életelixír, amely minden orvosságok orvossága. Nem pusztítana többé pestis, kolera, lepra s megannyi gyalázatos kór, amely az embereket gyilkolja!"

Adatok
Raktári kód:
721734
ISBN:
9632978833
EAN:
9789632978833
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
448
Méret [mm]:
150 x 210 x 41
Tömeg [g]:
650
Hozzászólások