Nincs engedélyezve a javascript.
DiLEMmák
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

DiLEMmák

Írások a 21. századból

Jelenleg nem rendelhető
1 950 helyett
1 658 Ft
15 %
E könyv az aktuális "korszellemet" szedi ízekre. Lem ezen esszéiben az itt és most eseményeinek keserű hangú kommentátora.
Leírás a könyvről

E könyv az aktuális "korszellemet" szedi ízekre. Lem ezen esszéiben az itt és most eseményeinek keserű hangú kommentátora.

Elemzi az Egyesült Államok és Oroszország kormányainak legújabb lépéseit, mérlegeli az Amerikát ért terroristatámadás rendkívül érdekes konzekvenciáit, képet ad a mai Lengyelország geopolitikai vetületeiről, valamint kritikus ítéletet hirdet az irodalom és a képzőművészet legfrissebb alkotásai fölött, nem kímélve az irodalomelmélet vagy a filozófia divatos áramlatait. Haraggal kommentálja a tömegkultúra rémes süllyedését, aminek legékesebb bizonyítékai a reality show típusú jelenségek. Továbbá hangot ad a tudomány legújabb eredményeiről alkotott vélemények - főleg a genetika területéről, hiszen itt merül fel az ember, mint faj és az emberi kultúra evolúciójának alapkérdése.

Stanislaw Lem a sci-fi mestere, ez esetben viszont a tudományos előtag a lényeg!

2. javított kiadás

Adatok
Raktári kód:
721015
ISBN:
9639548898
EAN:
9789639548893
Eredeti megnevezés:
DiLEMaty
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
332
Méret [mm]:
103 x 169 x 22
Tömeg [g]:
260
Hozzászólások
 

Szerző

Stanisław Lem
Stanisław Lem (1921–2006) a huszadik század legsikeresebb, legolvasottabb sci-fi-írója, művei negyvenegy nyelven jelentek meg a világon. 1973-ban elnyerte az Amerikai Science Fiction és Fantasy Írók Szövetségének (SFWA) tiszteletbeli tagságát, de azt később – az amerikai sci-fi igénytelenségére tett kritikus megjegyzései miatt – visszavonták.
Hasonló termékek