Nincs engedélyezve a javascript.
Ede a levesben
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 Ft
3+2
"Senki ne gondolja, hogy csak ételekről és receptekről van szó! Sokkal többről! Aki elmélyed a magyar gasztronómia elmúlt kétszáz esztendejének tanulmányozásában, lépten-nyomon ellentmondásokba botlik, gyanítani kezdi, hogy minden másképpen van. Olyan ez, mint egy szerteágazó bűnügy felderítése."
Leírás a könyvről

Mindannyian Mikszáth hasából bújtunk elő, vallják a könyv szerzői.

Aki ismeri Cserna-Szabó András és Fehér Béla eddigi munkásságát, nem igazán lepődik meg azon, hogy most közös erővel, emberesen belecsaptak a lecsóba, hiszen mindketten tiszteletbeli nagykövetek Kulináriában.

Boszorkánykonyhájuk jótékony, zsírpárás félhomályában ugyanis kifőzték a gasztrokrimi sikkes és fantasztikus receptjét. Így szól: végy két gourmand írót, és az egyik nyomozzon régi receptek, elfeledett ízek, konyhák és történetek után, a másik legyen hamvasi ihletettségű gasztrozófus, de a legfontosabb: mindkettő szeressen enni, és még inkább beszélni, írni az evésről! Ha meglelted őket valamelyik füstös, békebeli kiskocsmában, keverd össze őket, és várj, amíg az ízek összeérnek. És milyen élményben lesz részed végül, kedves Vendég? Megismered a magyar konyhaművészet történetét a kezdetektől napjainkig, az összes igaz és városi legendát, nagyevő színészek, írók és írófeleségek anekdotáit, mindezt olyan könnyed stílusban előadva, csuklóból, ahogyan csak a nagymamák képesek a legbonyolultabb ételcsodákat elkészíteni.

Egy biztos: olvasás közben többször is kirámolod majd a hűtőt, a kamrát, kifosztod a sarki közértet, a piaci kofát, az éjjel-nappalit, mert a recepteket garantáltan ki fogod majd próbálni.

Fogyókúrázóknak ellenjavallt!

Adatok
Raktári kód:
716433
ISBN:
9631429572
EAN:
9789631429572
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
264
Méret [mm]:
167 x 235 x 25
Tömeg [g]:
540
Hozzászólások