Nincs engedélyezve a javascript.
Elfeledett kerti növények
Elolvastam
Tetszik

Elfeledett kerti növények

Dísz- és haszonnövények nagyanyáink kertjéből

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 699 helyett
1 444 Ft
-15 %
Jöjjön velünk egy felfedezőútra, mert sok-sok feledésbe merült kerti növény manapság újból közkedveltté vált. Az ódon hangulatú bérházudvarokat színpompás virágoskertetté, a teraszt toszkán stílusú kertté, a kertünket pedig a csodálatos, elfeledett régi kerti növényekkel virágos rétté varázsolhatjuk.
Leírás a könyvről

Úgy van ez, mint a ruhákkal – a növényekre is hatással van a korszellem. A nagyanyáink verandáján nyíló mirtusz és a szobahárs mára igazi ritkasággá vált. Hasonló sorsa lett jó néhány érdekes gyümölcs- és zöldségfajtának is. Napjainkban viszont az egyre népszerűbbé váló helyi speciális ételek ízéhez újra nélkülözhetetlenné váltak, így újból felfedezték őket. Potagers-nek hívják az újra felfedezett konyhakerteket, ahol minden megterem, ami szem-szájnak ingere. Főleg Nagy-Britanniában és Franciaországban terjedtek el ezek a kerttípusok. A látogatónak az az érzése támad, hogy a sok különleges növény között a nagy földrajzi felfedezőutak korába tesz időutazást.
A kötetben megtalálhatjuk a régi idők növényeit: évelőket, hagymás és egynyári virágokat, elfeledett rózsafajtákat, másodnövényeket, illatkerteket és szőnyegágyakat. Nagyapáink gyümölcsöskertjének régi alma- és körtefajtái és más, mára már elfeledett gyümölcskülönlegességeket, valamint érdekes növényeket nagyanyáink veteményeséből: termés- és levélzöldségeket, fűszernövényeket.

Adatok
Raktári kód:
185066
ISBN:
9637304959
EAN:
9789637304958
Eredeti megnevezés:
Alte Pflanzenschätze wieder entdeckt
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
96
Méret [mm]:
166 x 214 x 7
Tömeg [g]:
240
Hozzászólások