Nincs engedélyezve a javascript.
Hitler fúriái
Elolvastam
Tetszik

Hitler fúriái

Német nők a náci vérmezőkön

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 690 Ft
3+2
A holokausztról mindig úgy szokás beszélni, mint amiben a társadalom minden osztálya vétkes. De mintha a társadalmi osztályok csak férfiakból állnának: ritkán olvasunk a nők szerepéről. A nők történelme ezek szerint legfeljebb párhuzamos a férfiakéval. Ezen próbál változtatni Wendy Lower úttörő munkája.
Leírás a könyvről

A holokausztról mindig úgy szokás beszélni, mint amiben a társadalom minden osztálya vétkes. De mintha a társadalmi osztályok csak férfiakból állnának: ritkán olvasunk a nők szerepéről. A nők történelme ezek szerint legfeljebb párhuzamos a férfiakéval. Ezen próbál változtatni Wendy Lower úttörő munkája. Német, orosz, ukrán levéltárakban kutatott, túlélőkkel (elkövetőkkel, szemtanúkkal és áldozatokkal) beszélt, helyszíneket járt be.

Bemutatja, hogy nemcsak a koncentrációs táborok őrei között voltak nők, de a tömeggyilkosságok elkövetői között is, a zsidóüldözők és -kifosztók között is. Tanítónő, ápolónő, szociális gondozónő, titkárnő, feleség: több mint félmillió nő vett tevékeny részt a keleti területeken a holokausztban. A legkülönfélébb osztályokból és területekről érkeztek. Egy részük saját jószántából ment Keletre, másokat oda helyeztek. Néhányan önállóak voltak a gonoszságban, néhányan a férfiak példáját követték. Róluk fest hátborzongató képet ez a könyv.Fordította: Szántó JuditOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2015. májusi számában megjelent cikk: Anyák, szeretők és gyilkosok

Adatok
Raktári kód:
741847
ISBN:
9630799874
EAN:
9789630799874
Eredeti megnevezés:
Hitler's Furies
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
348
Méret [mm]:
152 x 203 x 30
Tömeg [g]:
480
Hozzászólások