Nincs engedélyezve a javascript.
A kihelyezett tagozat - Válogatott elbeszélések
Olvastam
Kedvenc könyvem

A kihelyezett tagozat - Válogatott elbeszélések

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 400 helyett
2 550 Ft
-25 %
A kihelyezett tagozat az 1990-ben elhunyt s azóta is töretlen népszerűségű szerző New York-i korszakának legfrenetikusabb humorú és ugyanakkor szentimentális írása: az amerikai orosz emigráció ironikus ábrázolása s egyben egy nagy szerelem története. A kötet második felében Dovlatov legjobb elbeszéléseit olvashatjuk.
Leírás a könyvről

A gorbacsovi peresztrojka idején járunk, a Szovjetunióban már koncertezhet a Dinoszaurusz nevű rockbanda, de a világ még csak találgatja, mi lesz ebből: a kommunista dinoszauruszok valahogy mégiscsak megőrzik hatalmukat, vagy egészen új világ kezdődik? Az orosz emigránsok is felbolydulnak, és Los Angelesben konferenciát rendeznek Oroszország jövőjéről. Dalmatov, a narrátor, az orosz emigráns rádió tudósítója gyilkos humorral írja le a "talajosok" és a "liberálisok" küzdelmét a konferencián, ahol, mellesleg, megválasztják az emigráns orosz államelnököt, valamint az ellenzék vezetőjét is. S közben a tudósító magánéletében is tombol az abszurditás: szállodai szobájában váratlanul megjelenik ifjúkori nagy szerelme, s Dalmatov visszaemlékszik azokra a régi, leningrádi időkre, amikor ez a nő tönkretette az életét...A kihelyezett tagozat az 1990-ben elhunyt s azóta is töretlen népszerűségű szerző New York-i korszakának legfrenetikusabb humorú és ugyanakkor szentimentális írása: az amerikai orosz emigráció ironikus ábrázolása s egyben egy nagy szerelem története.

A kötet második felében Dovlatov legjobb elbeszéléseit olvashatjuk: a korai, még enyhén szürrealista korszakától a kései novellákig, melyekben szikár eszközökkel szikráztatja fel az élet abszurditását, és végül mininovelláit is közreadjuk, melyek ma már a szovjet korszak anekdotatárának sokszor idézett gyöngyszemei.

Adatok
Raktári kód:
703688
ISBN:
9630789066
EAN:
9789630789066
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
376
Méret [mm]:
118 x 190 x 34
Tömeg [g]:
400
Hozzászólások