Nincs engedélyezve a javascript.
Arthur tragédiája
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 990 helyett
2 993 Ft
-25 %
Az Európa Könyvkiadó igazi szenzációval ünnepli William Shakespeare születésének 450. évfordulóját. Egy mindeddig publikálatlan Shakespeare-drámát adunk közre! A darab Arthur Phillips közvetítésével került amerikai kiadója tulajdonába. Phillipsnek nemcsak üzleti érdekei, de személyes élményei is fűződnek az Arthur tragédiájá-hoz, mely élményekről a drámához írott Előszavában számol be.
Leírás a könyvről

Az Európa Könyvkiadó igazi szenzációval és egyben irodalmi csemegével ünnepli William Shakespeare születésének 450. évfordulóját:

Egy mindeddig publikálatlan Shakespeare-drámát adunk közre!A darab régi, kiváló szerzőnk, Arthur Phillips közvetítésével került amerikai kiadója, a Random House tulajdonába. Phillipsnek nemcsak üzleti érdekei, de személyes élményei is fűződnek az Arthur tragédiájá-hoz, mely élményekről a maga megszokott, lebilincselő stílusában számol be a drámához írott Előszavában.

Phillips Előszavát nemcsak terjedelme teszi a regényirodalom legjavához hasonlatossá, de megformáltsága is: olyan, mint egy ars poeticának is beillő apa-fiú-regény, mely egyben szerelmes regény is, és, igen: izgalmas krimi! Mert Phillips nemcsak azt meséli el, miképpen alakult a viszonya Shakespeare-rel, szüleivel és nővérével az évek során, de bepillantást enged az Arthur tragédiájá-nak hitelessége körüli izgalmas nyomozásba is, részletezve e nyomozásban betöltött saját szerepét.

És miközben így tesz, együtt gondolkodhatunk vele olyan kérdésekről, mint például: Mit jelent az, hogy "eredeti", és mit, hogy "hamisítvány"? Nem csupán közmegegyezés kérdése-e? És egyáltalán, miképpen állapítható meg egy több mint négyszáz éves szövegről, hogy melyik kategóriába soroljuk - különösen akkor, ha még abban sem vagyunk bizonyosak, valójában kit - vagy kiket - takar a "Shakespeare" szerzői név?Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel kellett szembenézniük a Random House szerkesztőinek is, amikor a birtokukba került a kézirat, melyet az Európa Könyvkiadó - Phillips Előszavával együtt - Tótfalusi István kiváló fordításában ad közre.Fordította: Tótfalusi IstvánA Könyvjelző magazin 2014. májusi számában megjelent cikk: A regény egy varázslatos fekete doboz

Adatok
Raktári kód:
735343
ISBN:
9630795920
EAN:
9789630795920
Eredeti megnevezés:
The Tragedy of Arthur
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
560
Méret [mm]:
130 x 188 x 40
Tömeg [g]:
480
Hozzászólások