Nincs engedélyezve a javascript.
Kőtutaj - Útban Haiti felé
Elolvastam
Tetszik

Kőtutaj - Útban Haiti felé

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 000 Ft
3+2
Egyszer csak mindenféle csodák történnek az Ibériai-félszigeten... De a legnagyobb csoda, melytől megbolydul és pánikba esik a világ, egy olyan természeti jelenség, amelyre egyszerűen nincs értelmes magyarázat: a francia-spanyol határon hatalmas repedés keletkezik a Pireneusok hegylánca kettéhasad, s a félsziget, mint egy tutaj, úszni kezd az óceánon nyugat felé - s ki tudja, hol áll meg.
Leírás a könyvről

Egyszer csak mindenféle csodák történnek az Ibériai-félszigeten. Egy nő bottal megkarcolja a földet, s azt a karcolást soha többet nem lehet eltörölni. Egy férfi elhajít egy nehéz követ, s az a gravitációnak fittyet hányva röpül-röpül a tengerbe. Valami mást pedig seregélyek hatalmas raja követ mindenfelé...De a legnagyobb csoda, melytől megbolydul és pánikba esik a világ, egy olyan természeti jelenség, amelyre egyszerűen nincs értelmes magyarázat: a francia-spanyol határon hatalmas repedés keletkezik a Pireneusok hegylánca kettéhasad, s a félsziget, mint egy tutaj, úszni kezd az óceánon nyugat felé - s ki tudja, hol áll meg.


S miközben megzavarodott politikusok próbálják kezelni a pánikot, nagyhatalmak igyekeznek hasznot húzni a megváltozott geopolitikai helyzetből, s Portugáliában nemzetmentő kormány alakul, öt ember járja be a félszigetet – mindegyikük egy-egy „csoda” részese volt, s most együtt utaznak, együtt próbálnak magyarázatot találni a megmagyarázhatatlanra; menekülnek, maguk sem tudják, hova és pontosan mi elől, de leginkább a szerelembe és az érzékek örömébe.


A Nobel-díjas író 1986-ban megjelent regénye a mulatságos és meghökkentő történeten keresztül véresen komoly témákról beszél: részint Portugália történelmi szerepéről és lehetőségeiről, de éppúgy az ember zavarodottságáról, élni akarásáról, konok boldogságkereséséről, amikor ép ésszel felfoghatatlan katasztrófák fenyegetik.


A könyv eladásából származó teljes bevétel a haiti földrengés áldozatait segíti.

Adatok
Raktári kód:
705049
ISBN:
9630789615
EAN:
9789630789615
Eredeti megnevezés:
A Jangada de Pedra
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kartonált
Oldalszám:
436
Méret [mm]:
125 x 183 x 26
Tömeg [g]:
360
Hozzászólások