Nincs engedélyezve a javascript.
Naplók
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 600 helyett
3 060 Ft
-15 %
A Kafka-naplók szövegét huszonhét évvel az író halála után Max Brod adta ki, mégpedig tizenhárom naplófüzet alapján. Kafkánál a napló- és a novellaírás nem vált külön, a füzetekben szerepelt több jól ismert Kafka-novella is. Kötetünkben helyet kapnak Kafka útinaplói, amelyek első ízben jelennek meg magyarul.
Leírás a könyvről

Kafka naplóiból gyakran idéznek írók, tudósok. Ezek a naplók olyan alapvető szövegnek számítanak, mint Musil, Gombrowicz, Max Frisch vagy éppenséggel Márai Sándor vagy Kertész Imre naplói.

A Kafka-naplók szövegét huszonhét évvel az író halála után Max Brod adta ki, mégpedig tizenhárom naplófüzet alapján. Kafkánál a napló- és a novellaírás nem vált külön, a füzetekben szerepelt több jól ismert Kafka-novella is, melyeket Max Brod kezdettől fogva elkülönített az elbeszéléskötetbe. A füzetek kritikai kiadása 1990-ben látott napvilágot.

A naplójelleg és az életrajzi-pályatörténeti összefüggések jobb érvényesítése érdekében a magyar kiadás a kronológiai elvet (azaz Max Brodét) teszi magáévá, de figyelembe veszi a naplóíráshoz használt füzetek, jegyzettömbök és iratgyűjtők egységét elsődlegesnek tekintő kritikai kiadás tanulságait is.

Kötetünkben helyet kapnak Kafka útinaplói, amelyek első ízben jelennek meg magyarul - különállóan, ahogyan mindkét német kiadásban.

Adatok
Raktári kód:
107193
ISBN:
9630786454
EAN:
9789630786454
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
800
Méret [mm]:
135 x 188 x 45
Tömeg [g]:
840
Hozzászólások