Nincs engedélyezve a javascript.
Németek
Elolvastam
Tetszik

Németek

Egy rögeszme története

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 700 Ft
3+2
George Bailey könyve egy hosszú monológ a németekről, a németekért és a róluk kialakult előítéletek eloszlatásáért, mindeközben persze saját életét is elmeséli, csak úgy, mellékesen, Hrabal-i módra. Mérhetetlen ismeretanyagot sorakoztat fel, mindezt kellemes, gördülékeny stílusban.
Leírás a könyvről

George Bailey, aki ötven éven át írt elemzéseket Oroszországról és Németországról amerikai lapoknak, a második világháború alatt - orosz és német nyelvtudásának köszönhetően - összekötő tisztként szolgált a szövetséges szovjet és amerikai erők között, de hírszerzőként is dolgozott, 1982 és 1985 között pedig a Münchenből sugárzó Szabadság rádió igazgatója volt. Jelenleg is Münchenben él.
Ebben a ma már klasszikus alapműnek számító könyvében, amely önéletrajz és történelem sajátos elegye, megjelenik a német sors e századi, rengeteg változást magában foglaló periódusa, s a válság, amely belesodorta a német kultúrát a pusztítás őrületébe, hogy aztán porrá semmisülve, mégis demokratikusan szülessen újjá. Ez a furcsa fejlődés máig sem tudta teljesen feldolgozni a múlt maradványait. Főként a lelkekben él a félelem, a németek önmaguktól félnek, a többiek pedig tőlük. Mégis - nem kis mértékben az orosz fenyegetés hatására - egymásra találtak a régi ellenfelek, s megteremtették az emberi civilizáció legerősebb védszövetségét.
Könyvében a szerző külön fejezetet szentel a magyar 1956-nak, s azt is érzékelteti, mit láthatott meg és foghatott fel Amerika mindabból, ami a második világháborúban elpusztult Németország és a világháború utáni békébe belepusztuló Szovjetunió ikertörténetéből kikövetkeztethető.

Adatok
Raktári kód:
165547
ISBN:
9630772736
EAN:
9789630772730
Eredeti megnevezés:
Germans. The Biography of an Obsession
Megjelenés:
2003.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
632
Méret [mm]:
160 x 235 x 34
Tömeg [g]:
900
Hozzászólások