Nincs engedélyezve a javascript.
Nemzetközi közgazdaságtan
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Nemzetközi közgazdaságtan

Jelenleg nem rendelhető
898 helyett
763 Ft
15 %
A mai értelemben vett, szerves rendszerként működő, a nemzetközi munkamegosz­tást megvalósító, a kölcsönös függőségek viszonyait globálissá tevő világgardaság története lényegében az első ipari forradalmat követő évtizedekben, a szabadversenyes kapitaliz­mus kibontakozásával egyidőben kezdődik.
Leírás a könyvről

A mai értelemben vett, szerves rendszerként működő, a nemzetközi munkamegosz­tást megvalósító, a kölcsönös függőségek viszonyait globálissá tevő világgardaság története lényegében az első ipari forradalmat követő évtizedekben, a szabadversenyes kapitaliz­mus kibontakozásával egyidőben kezdődik. A nemzetközi munkamegosztás alapvető mozgásformája ebben az időszakban - és még hosszú évtizedeken keresztül - a külke­reskedelem volt. A tőke és egyéb termelési tényezők, valamint a technológiák nemzetközi áramlásának rendszerré válása, a transznacionális vállalatok és intézmények szövevényes hálózatának kialakulása zömmel az elmúlt évszázad fejleménye.
Természetesnek tekinthetjük tehát, hogy a 18-19. századi közgazdaságtan a korabeli nemzetközi kapcsolatok alapvető kérdéseit a külkereskedelmi elméletek kereteibe tudta összegezni. A szakirodalomban szokás ezeket a modelleket tiszta kereskedelmi elméleteknek nevezni.

Adatok
Raktári kód:
719542
Megjelenés:
2005.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
92
Méret [mm]:
165 x 235 x 5
Tömeg [g]:
158
Hozzászólások