Nincs engedélyezve a javascript.
Kecskebűvölők
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 000 Ft
3+2
Mi történne a világgal, ha az amerikai hadsereg katonái a puszta tekintetükkel tudnának ölni, át tudnának menni a falon és láthatatlanná tudnának válni? Jon Ronson az efféle legendáknak jár utána - s nemcsak a fő „kecskebűvölőt” találja meg, hanem lassanként hátborzongató kép rajzolódik ki előtte az amerikai hadsereg és a pszichikai hadviselés történetéről.
Leírás a könyvről

Mi történne a világgal, ha az amerikai hadsereg katonái a puszta tekintetükkel tudnának ölni, át tudnának menni a falon és láthatatlanná tudnának válni? Az 1980-as évek elejétől kezdve az amerikai katonai vezetésben jó néhányan hittek mindebben - s hittek abban is, hogy a világ mindennek hatására szebb és békésebb hely lesz: hiszen egy ilyen hadsereggel senki sem szállhatna szembe.

Így hát egy laboratóriumban (a Különleges Erők Fort Bragg-i központjában) az amerikai elitcsapatok tagjai lelkesen kísérleteztek a titkosság végett "mekegéstelenített" kecskék halálra bámulásával. Nem nagyon sikerült, pontosabban állítólag valakinek egyszer mégis...Jon Ronson az efféle legendáknak jár utána - s nemcsak a fő „kecskebűvölőt” találja meg, hanem lassanként hátborzongató kép rajzolódik ki előtte az amerikai hadsereg és a pszichikai hadviselés történetéről: egy isten háta mögötti házban naphosszat ücsörgő parafenoménekről, akik a távolba és a jövőbe látva próbálják megtalálni az ellenséget, Uri Gellerről, akit mint pszichokémet alkalmaztak (s aztán a terrorizmus elleni háborúban "reaktiváltak"), egy tábornokról, aki mindig beveri az orrát a falba, mert meg van győződve róla, hogy egyszer majd át tud menni rajta, tudatküszöb alatt ható üzenetekről... és végül az iraki hadifoglyokról, akiken kipróbálták a pszichikai kínzás új módszereit.

Titkok, misztikum, ezoterikus álmok egy szebb világról - s a végén: az Abu Graib-i kínzások nyers valósága.

Adatok
Raktári kód:
700534
ISBN:
9630788236
EAN:
9789630788236
Eredeti megnevezés:
The Men Who Stare at Goats
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
272
Méret [mm]:
133 x 189 x 20
Tömeg [g]:
300
Hozzászólások