Nincs engedélyezve a javascript.
A Di-komplexus
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 200 Ft
3+2
Muo hazatér Franciaországból Kínába, hogy kiszabadítsa bebörtönzött szerelmét. De hiába van pénze, Di bírónak nem pénz kell, hanem egy szűzlány. Muo útnak indul, de lassan mindent elveszít, egyik bajból a másikba kerül, ám közben egyre mélyebbre hatol önmagába, és a szabadság soha nem sejtett dimenzióit fedezi fel.
Leírás a könyvről

A vékonydongájú, szemüveges Muo freudista pszichoanalitikus. Húsz év után tér haza Franciaországból Kínába, hogy kiszabadítsa politikai okokból bebörtönzött plátói szerelmét, Öreg Hold Vulkánját. Titkos zsebében rejtegetett dollárjai azonban mit sem érnek, a félelmetes Di bírónak nem pénz kell, hanem egy szűzlány.

Muo Don Quijote-ien búsképű, vándor álomfejtőként vág neki szűzlánykeresőben az útnak, kezdődhet az abszurd road movie. Különös hőse vonaton, biciklin és gyalog járja be az országot, és Kína lassan feltárul előttünk. Kína, ahogyan még soha nem láttuk, Kína, a mégis furcsán ismerős: költői és mocskos, földhözragadt és éteri, titokzatos és röhejesen kiszámítható. Vándorútja során Muo lassan mindent elveszít, egyik bajból a másikba kerül, ám közben egyre mélyebbre hatol önmagába, és a szabadság soha nem sejtett dimenzióit fedezi fel.

Dai Sijie - akinek első könyve, a magyarul is megjelent Balzac és a kis kínai varrólány hatalmas nemzetközi sikert aratott - ezúttal is igazi meglepetéssel rukkolt elő: új regénye bölcs és érzéki, ironikus és könnyed olvasmány.

Adatok
Raktári kód:
187541
ISBN:
963078159X
EAN:
9789630781596
Eredeti megnevezés:
Le Complexe de Di
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
296
Méret [mm]:
127 x 206 x 21
Tömeg [g]:
400
Hozzászólások