Nincs engedélyezve a javascript.
Guvat és Gazella
Jelenleg nem rendelhető
Eredeti ár:
3 200
Online ár:
2 720 Ft
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Margaret Atwood áradó fantáziával képzeli el a közeljövőt, amikor a kiváltságos kevesek a tudományos városaikban kedvükre alakítgatják az emberek és állatok génjeit, s közben a többség kaotikus plebsztelepeken éli egyre nyomorúságosabb életét...
Leírás a könyvről

Az Istent játszó ember és a génmanipuláció által létrehozott új világ pokla (vagy paradicsoma?) – ez Margaret Atwood regényének borzongató színtere. A mai világirodalom különleges, sokszínű és mindig a legégetőbb kérdéseket feszegető sztárja áradó fantáziával képzeli el a közeljövőt, amikor a kiváltságos kevesek a tudományos városaikban kedvükre alakítgatják az emberek és állatok génjeit, s közben a többség kaotikus plebsztelepeken éli egyre nyomorúságosabb életét…
És hogy mi marad végül? Egy férfi, akit valamikor Jimmynek hívtak, és most egy fán él nem messze a tengerparttól, óvakodva a kigykányoktól, a görmenyektől és a világot ellepő egyéb bizarr állatoktól. Egyetlen feladata, hogy vigyázzon a guvatkák csapatára, ezekre a tiszta lelkű, egyszerű gondolkodású, tökéletes lényekre, akik az ő menthetetlen faját felváltották a földön.
Nem tudja, maradt-e még életben valaki az egykori emberiségből a nagy járvány után, s fejében minduntalan azok az események zakatolnak, amelyek elvezettek idáig: ehhez a pusztuló – vagy épp most megújuló – világhoz.

Margaret Atwood kanadai írónő ötvennél több regény, verses- és esszékötet szerzője; műveit több mint negyven nyelvre fordították le. Számos jelentős díjat nyert el, A vak bérgyilkosért megkapta a Booker-díjat 2000-ben. Magyarul megjelent művei: Fellélegzés (Surfacing; 1984); A vak bérgyilkos (The Blind Assassin; 2003); A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale; 2006); Pénelopeia (The Penelopiad; 2007).


Fordította: Varga ZsuzsannaOlvasson bele: Részlet a könyvből

A Könyvjelző magazin 2015. január-februári számában megjelent cikk: A kanadai irodalom lázadó legendája

Adatok
Raktári kód:
724141
ISBN:
9630794459
EAN:
9789630794459
Eredeti megnevezés:
Oryx and Crake
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
424
Méret [mm]:
128 x 205 x 32
Tömeg [g]:
420
Hozzászólások
 

Szerző

margaret-atwood.jpg
Margaret Atwood