Nincs engedélyezve a javascript.
Agatha Christie és a gyilkos szándék
Olvastam
Kedvenc könyvem

Agatha Christie és a gyilkos szándék

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 200 helyett
3 150 Ft
-25 %
Agatha Christie életműve hat évtized alatt keletkezett. Curran minden évtized legjellemzőbb műveit járja körül és minden évtizedhez talál érdekességeket is. Időrendben követhetjük végig Christie hosszú alkotói periódusának legkiválóbb műveit.
Leírás a könyvről

Agatha Christie jegyzetfüzeteiből már született egy könyv (Agatha Chistie titkos jegyzetfüzetei), de John Curran, a kéziratos hagyaték feldolgozója abba nem tudott minden érdekességet belezsúfolni. Ami kimaradt, vagy amit ott éppen csak érintett, abból íródott ez a könyv.

Agatha Christie életműve hat évtized alatt keletkezett. Curran minden évtized legjellemzőbb műveit járja körül és minden évtizedhez talál érdekességeket is. Itt olvasható először A titokzatos stylesi eset eredeti befejezése, amit fáradságos munkával írt át az egyik jegyzetfüzet kézírásos vázlatából; egy Miss Marple-novella alternatív változata, és egyik legsikerültebb természetfeletti novellájának első verziója.

Elolvashatjuk, mit írt a Times-nak arról, hogyan találta ki Hercule Poirot-t. Beleolvashatunk abba a jegyzetfüzetbe, amelyben a mérgek kémiai formuláit és hatásait gyűjtötte. Megtudhatjuk, mit tervezett A sors kapuja utáni regénynek - ami helyett a Poirot első esetei jelent meg, mert a nyolcvannégy éves írónőnek már nem volt ereje új regényre.

Ebben a könyvben is rengeteg felhasználatlan regény- és novellaötlet van, amik mind fájdítják a rajongók szívét - micsoda remek könyvek születhettek volna belőlük!

John Curran vezetésével időrendben követhetjük végig Christie hosszú alkotói periódusának legkiválóbb műveit. De ezt a könyvet is érdemes óvatosan forgatni: nemcsak befejezésekről lebben fel a fátyol, hanem szokatlanul összefüggésekre is rámutat az életmű egyik legjobb ismerője.

Adatok
Raktári kód:
726401
ISBN:
9630794824
EAN:
9789630794824
Eredeti megnevezés:
Agatha Christie's Murder in the Making Stories and Secrets from her Archive
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
432
Méret [mm]:
163 x 240 x 38
Tömeg [g]:
720
Hozzászólások