Nincs engedélyezve a javascript.
A Morgue utcai kettős gyilkosság és más rejtelmes történetek
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

A Morgue utcai kettős gyilkosság és más rejtelmes történetek

Jelenleg nem rendelhető
3 499 helyett
2 624 Ft
25 %
A kötet az amerikai író kriminovelláinak eddigi legteljesebb magyar nyelvű gyűjteménye, de az igazi újdonság ebben a kötetben hat detektívtörténet, köztük a világirodalom egyik legszebb prózai szerelmi vallomását tartalmazó Ligeia új magyar fordítása.
Leírás a könyvről

Kétszáz éve a krimi épp úgy jelen van a világirodalomban, mint a görög dráma vagy az európai nagyregény, legyen ez bár a krimiszerzők és a minden bűnügyi történet hálásan befogadó nagyközönség közös érdeme vagy bűne. E könyvsorozat pedig tanúsítsa, hogy a krimi, mint az irodalom a 20. században csakúgy megnyerte a maga esztétikai háborúját, mint a fotográfia, a film, a dzsessz és az avantgárd művészet.Van is valami tiszteletreméltó abban, ahogy a krimi közel két évszázadon át dacolt a polgári szalonokból és néha egyetemi katedrákról szivárgó derűs és finom megvetéssel... És abban is, hogy túlélte kritikusait.

Adatok
Raktári kód:
149316
ISBN:
9633693403
EAN:
9789633693407
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
300
Méret [mm]:
178 x 245 x 29
Tömeg [g]:
920
Hozzászólások
 

Szerző

Edgar Allan Poe
Edgar Allan Poe amerikai író (1809–1849) teremtette meg a detektívregény műfaját, és lerakta a sci-fi-irodalom alapjait. Misztikus, hátborzongató írásai mind a mai napig a világirodalom örökzöldjei. Kegyetlen tollú műkritikus volt, aki nem vállalt civil állást, holott akkoriban az írásból nem lehetett megélni, mivel még nem léteztek a szerzői jogok. Nyomorgott, alkohol- és egyéb függőségekkel harcolt, kevés sikerrel.
Hasonló termékek