Nincs engedélyezve a javascript.
Halál Babilonban, szerelem Isztambulban
Elolvastam
Tetszik

Halál Babilonban, szerelem Isztambulban

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 900 helyett
2 465 Ft
3+2
Miközben Szulejmán szultán Bagdad elfoglalására készül, Fuzúli, a fiatal, de már ismert költő a babiloni akadémiai könyvtárban titkos köteteket tanulmányoz. Hamarosan tudomást szerez a rejtélyes Babilóniai Társaságról és a Babilóniai Asztronómiai Központról. A török író nagy sikerű és lebilincselően izgalmas regénye.
Leírás a könyvről

Miközben Nagy Szulejmán szultán Bagdad elfoglalására készül, Fuzúli, a fiatal, de már ismert és kedvelt költő a babiloni akadémiai könyvtárban titkos köteteket tanulmányoz, s így hamarosan tudomást szerez a rejtélyes Babilóniai Társaságról és a Babilóniai Asztronómiai Központról. A babiloni tudósok már több száz évvel korábban rájöttek a tudomány legnagyobb titkaira, de ismereteiket féltették a méltatlan kortársaktól, ezért tudományos irataikat mesés kincsekkel együtt egy rejtekhelyre zárták. A titkos kamrát csak az tudja kinyitni, aki megfejti a babiloni tudósok bonyolult kódrendszerét. A rejtekszoba létezéséről csupán a héttagú Társaság tud, s bár a titkos kódot ők sem ismerik, esküjük szerint akár az életük árán is meg kell védeniük a bent található tudást a mohó kincsvadászoktól.

Kelet és Nyugat közel fél évezredes történetén, s a fél Európán hánykolódik keresztül a díszes kötet, közben valóban élt költők, tudósok, festők, uralkodók kerülnek a titkos Hetek közé, Fuzúli költeménye és a babiloni titok történelmi, politikai sorsfordulókon válik döntő jelentőségűvé, mígnem a kamra ajtaján valaki végül beüti a helyes kódot...

Iskender Pala török író, a klasszikus török irodalom doktora, az Isztambuli Egyetem professzora.
Könyvének nemcsak szakmai, de közönségsikere sem maradt el.

Adatok
Raktári kód:
195203
ISBN:
9630783996; 9789630783996
EAN:
9789630783996
Eredeti megnevezés:
Babil'de Ölüm Istanbul'da Ask
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
436
Méret [mm]:
127 x 204 x 26
Tömeg [g]:
500
Hozzászólások