Nincs engedélyezve a javascript.
A Foucault-inga
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 800 helyett
3 230 Ft
-15 %
"A Foucault-inga" a világhírű olasz szemiotikus, Umberto Eco második regénye. Könyvében ezúttal már nem egy gyilkosságsorozat tettesét s a tettes indítékait, tervét kutatja, hanem végső soron maga a Terv: az emberi történelem, sőt a Mindenség tervszerűsége válik meghökkentően kérdésessé.
Leírás a könyvről

Három kiadói szerkesztő megunja az okkult könyvek "ördöngös" szerzőinek pancserságát, és egy Abulafia nevű számítógép segítségével nekilát, hogy egy tökéletes Tervet kovácsoljon. Az állítólagos Terv értelmében az emberiség sorsa a Világ Urainak kezében van; ez pedig valamiképpen összefügg azzal a gyanúval, hogy Szép Fülöp francia királynak talán mégsem sikerült felszámolnia annak idején a templomos lovagrendet.

Hőseink remekül szórakoznak, ám egyszer csak hátborzongató sejtéseik támadnak. Annyi bizonyos, hogy bajba kerültek."A Foucault-inga" sorrendben a második regénye Eco professzornak, a világhírű olasz szemiotikusnak. Ezúttal már nem egy gyilkosságsorozat tettesét s a tettes indítékait, tervét kutatja a detektív, mint "A rózsa nevé"-ben, hanem végső soron maga a Terv: az emberi történelem, sőt a Mindenség tervszerűsége válik meghökkentően kérdésessé.

Ha van Terv, akkor minden mindennel összefügg. Ha van Terv, akkor nem kétséges, mi közük a templomos lovagoknak a hasszaszínokhoz, az alkimistáknak a párizsi metróhoz, a titokzatos Saint-Germain grófnak Shakespeare-hez, a rózsakereszteseknek Arsene Lupinhez, a druidáknak az Eiffel-toronyhoz, a Föld forgását bizonyító Foucault-ingának… Kihez-mihez is?

Ha van Terv, minden kiderül."...Mágikus regény a mágiáról, titokzatos regény a titokról és a képzelet kreativitásáról, mozgalmas és fényes regény a föld alatti világról..."
(Jacques Le Goff)

Adatok
Raktári kód:
719769
ISBN:
9630793520
EAN:
9789630793520
Eredeti megnevezés:
Il pendolo di Foucault
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
800
Méret [mm]:
130 x 206 x 41
Tömeg [g]:
790
Hozzászólások