Nincs engedélyezve a javascript.
A szél árnyéka / Tűzrózsa
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 990 Ft
3+2
Romantikus - újromantikus - regény elátkozott, megtagadott könyvekről, az egyetlen szerelemről, igaz barátságról, feneketlen gyűlöletről és véres bosszúról. Olyan fájdalmasan szép, olyan félelmetes és fordulatos, amilyen egy többgenerációs családtörténetbe oltott kísértet- és detektívhistória csak lehet.
Leírás a könyvről

"Az embert semmi nem jellemzi olyan jól, mint az a könyv, amely először ejti rabul a lelkét."Vannak dolgok, amiket csak sötétben látunk igazán. És csak akkor, ha már kellőképpen fogékonyak vagyunk. Daniel Sempere tízéves, amikor antikvárius apja egy hajnalon elviszi egy titokzatos barcelonai könyvtárba, az Elfeledett Könyvek Temetőjébe. Ebben a Temetőben olyan művek nyugosznak, amelyek egy-egy könyvtár vagy könyvesbolt bezárásával elárvultak. Daniel a "beavatási szertartás" során örökbe fogad egy könyvet - Julián Carax A szél árnyéka című művét -, és azzal megpecsételődik a sorsa mind a kötetnek, mind a fiúnak.Romantikus - újromantikus - regény elátkozott, megtagadott könyvekről, az egyetlen szerelemről, igaz barátságról, feneketlen gyűlöletről és véres bosszúról. Olyan fájdalmasan szép, olyan félelmetes és fordulatos, amilyen egy többgenerációs családtörténetbe oltott kísértet- és detektívhistória csak lehet.A függelékben olvasható Tűzrózsa című novella az Elfeledett Könyvek Temetője című tetralógia eredetét beszéli el.

A tetralógia magyarul olvasható további része: Angyali játszma, A mennyország fogságában.Carlos Ruiz Zafón (1964-) világszerte elismert, díjakkal elhalmozott, rendkívül népszerű spanyol író. Műveit több mint ötven nyelvre lefordították.Fordította: Vajdics Anikó, Berta ÁdámOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2015. októberi számában megjelent cikk: Az Elfeledett Könyvek Temetője

Adatok
Raktári kód:
743737
ISBN:
9634052357
EAN:
9789634052357
Eredeti megnevezés:
La Sombra del Viento - Rosa de Fuego
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
624
Méret [mm]:
141 x 194 x 40
Tömeg [g]:
580
Hozzászólások