Nincs engedélyezve a javascript.
A változás mámora
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 800 Ft
3+2
Christine Hoflehner postáskisasszony fellázad az örök igazságtalanság ellen, hogy becsületes emberek dohos szobákban, rosszul öltözötten kénytelenek élni, míg mások, náluk sokkal méltatlanabbak dőzsölnek.Erre akkor döbben rá, amikor gazdag nagynénje meghívja néhány napra egy előkelő svájci nyaralóhelyre.
Leírás a könyvről

Stefan Zweig legmodernebb regénye -amely nem távoli évszázadok hírességeit mutatja be az olvasónak, hanem saját kora, a két világháború közötti Ausztria kisemberét- valódi Bonnie és Clyde-történet. Hősnője Christine Hoflehner klein-reiflingi postáskisasszony, aki fellázad az örök igazságtalanság ellen, hogy értékes, becsületes emberek dohos szobákban, rosszul öltözötten kénytelenek élni és dolgozni, míg mások, náluk sokkal méltatlanabbak dőzsölnek. Christine erre akkor döbben rá, amikor gazdag amerikai nagynénje meghívja néhány napra egy előkelő svájci nyaralóhelyre. A fény, a csillogás, a könnyed, vidám élet persze elbűvöli Christinét, s amikor visszalökik a klein-reiflingi osztrák nyomorúságba, képtelen sorsába beletörődni. Orosz hadifogságból hazatért, hozzá hasonlóan nyomorult szeretőjével kétségbeesett lépésre szánják el magukat...

Zweig az olvasóra bízza: gondolja-írja tovább a regényt: gazdagság vagy börtön vár-e erre a két emberre, akik úgy vélik, csak jogos jussukat akarják kicsikarni az élettől.

Adatok
Raktári kód:
194813
ISBN:
9789630784054; 9630784054
EAN:
9789630784054
Eredeti megnevezés:
Rausch der Verwandlung
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
304
Méret [mm]:
124 x 183 x 21
Tömeg [g]:
360
Hozzászólások