Nincs engedélyezve a javascript.
Az orosz lélek enciklopédiája
Elolvastam
Tetszik

Az orosz lélek enciklopédiája

Regény enciklopédiával

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 700 Ft
3+2
Az oroszok sok mindenben tehetségesek, de nem tudják normálisan megszervezni a társadalmukat. Úgyhogy nincs mese, fel kell kérni valamelyik nagyhatalmat, hogy gyarmatosítsa Oroszországot. Ilyen eszmefuttatásokból áll a "regényenciklopédia", melyben szócikkeken keresztül szembesülünk a szerző markáns nézeteivel.
Leírás a könyvről

Az oroszok sok mindenben tehetségesek, de az istennek se tudják normálisan megszervezni a társadalmukat. Úgyhogy nincs mese, fel kell kérni valamelyik nagyhatalmat, hogy gyarmatosítsa Oroszországot. Természetesen a németek nem jöhetnek szóba, mert az túlságosan rendszerető nép, ráadásul még idegesek is, és a végén még kiirtanák a trehány oroszokat. Mondjuk Japánt lehetne megkérni Oroszország gyarmatosítására, és akkor végre minden rendbe jönne.

Ilyen -meg egészen másféle (hol mélyen bölcseleti, hol pimaszul hányaveti)- eszmefuttatásokból áll Jerofejev "regényenciklopédiája", melyben szócikkeken keresztül szembesülünk a szerző mindig markáns (és olykor meghökkentő) nézeteivel az orosz lélek -meg az orosz történelem és kultúra- sajátosságairól.

S ugyanakkor ez mégiscsak regény, amelynek maga a szerző a főszereplője: vagy legalábbis az oroszságát gyűlölve szerető Író, aki folyton az átlagoroszt megtestesítő Tahót keresi, s aztán mindenféle aljas -vagy épp fennkölt- dolgokat művel vele. S a szereplők között vannak még állambiztonsági szakik (akik szintén Tahót keresik), meg Gregory Peck, aki útmutatót ír az oroszokról nyugati kémek számára, meg a felesége, Cécile (aki természetesen imád oroszokkal szeretkezni), meg egy kapafogú menyasszony (hogy az orosz nő is képviselve legyen).

Különös könyv -mint Jerofejev minden műve-, amelynek elolvasása után jobban fogjuk érteni az oroszokat, sőt talán magunkat is.

Adatok
Raktári kód:
194175
ISBN:
9789630783880; 9630783880
EAN:
9789630783880
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
280
Méret [mm]:
124 x 183 x 16
Tömeg [g]:
260
Hozzászólások