Nincs engedélyezve a javascript.
Fehér hajó
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 800 Ft
3+2
A regény egzotikus világot varázsol elénk: a hegyi falvakban élő kirgizek életét, akik közül sokan immár hagyományaikat, legendáikat, emberi tartásukat elveszítve pusztítják környezetüket s önmagukat. Egy kisfiú ártatlan, tiszta szemével látjuk őket s olthatatlan szenvedélyüket, hogy többnek lássák őket, mint akik.
Leírás a könyvről

Az Isszik-Kul-tótól nem messze, egy kis telepen él egy kisfiú, s féltett kincsével, egy távcsővel figyeli a tavat, s a tavon a fehér hajót, melyen talán az apja dolgozik, s elképzeli, ahogy hallá változik, s odaúszik hozzá.

Mert a kisfiú csak álmodozhat rég nem látott szüleiről: a nagyapja neveli, ő vesz neki iskolatáskát is, és ő meséli el Koronás Szarvas Anya történetét, akitől egész nemzetségük származik. De a szarvasok rég elszöktek arról a vidékről, mert az emberek üldözték s gyilkolták őket, s már Koronás Szarvas Anyára sem emlékeznek. Az ő emlékét csak az öreg Lótifuti Momun őrzi, a kisfiú nagyapja, de őt a többiek semmibe veszik, s kinevetik szovjet emberhez méltatlan buta meséit.

Egyszer a szarvasok mégis visszatérnek...

A 2008-ban elhunyt világhírű író kisregénye egzotikus világot varázsol elénk: a hegyi falvakban élő kirgizek életét, akik közül sokan immár hagyományaikat, legendáikat, emberi tartásukat elveszítve pusztítják környezetüket s önmagukat. Egy kisfiú ártatlan, tiszta szemével látjuk őket s olthatatlan, gyötrő, örökös szenvedélyüket, hogy többnek lássák őket, mint akik.

Ajtmatov legszomorúbb, legpesszimistább írása a nagyszerű életmű kiemelkedő alkotása.

Adatok
Raktári kód:
100717
ISBN:
9630786805
EAN:
9789630786805
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
212
Méret [mm]:
116 x 191 x 19
Tömeg [g]:
240
Hozzászólások