Nincs engedélyezve a javascript.
Finnugor vámpír
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 900 Ft
3+2
Szécsi Noémi a regény megírása előtt alaposan utánajárt a vámpírtörténeteknek, s az ezekben megjelenő összes fordulaton csavart egyet, olyan könnyedséggel és lendülettel, hogy könyve egyszerre vált izgalmas horrortörténetté és vámpír-paródiává, önkereső regénnyé és egy mesévé, amely mindenkivel megtörténhet.
Leírás a könyvről

"-Mit eszel, mi ez a szörnyűség?

-Saláta.

-Ez nem ad neked örök ifjúságot. Annyiszor mondtam már, Jerne, hallgass a nagymamádra. Ha akarsz valami igazán táplálót, rendelj egy pizzafutárt!
Tényleg elmondta már ezerszer, s töretlenül remélte, hogy egyszer lemondok könnyű vacsorámról egy-egy leizzadt kifutófiú vagy kifutólány kedvéért."Így társalog egymással az új évezred elején a meseírói ambíciókat dédelgető, huszonéves Voltamper Jerne és kétszázharmincöt éves nagymamája."2000-ben, helsinki ösztöndíjam első hónapjaiban szakdolgozatírás helyett egy vámpírtörténet szövögetésével töltöttem a finn tél kurta nappalait és hosszú éjszakáit. Ez volt első írásművem, és akárcsak a történet főhőse, én is azt reméltem, hogy rögtön fölfedez majd magának az irodalmi élet. A meseíró-palánta Jerne és a patinás budapesti vámpírdinasztiából származó örökifjú nagymama történetéből előbb forgatókönyv készült a 2001-es prágai Sundance Fesztiválra - a film azóta sem valósult meg -, majd 2002-ben a regény is eljutott az olvasókhoz."És közben még föl is fedeztek bennünket.A Könyvjelző magazin 2013. szeptemberi számában megjelent cikk: "...kívűlről tébolydának tűnik"

Adatok
Raktári kód:
716552
ISBN:
9630792844
EAN:
9789630792844
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
252
Méret [mm]:
147 x 203 x 23
Tömeg [g]:
360
Hozzászólások