Nincs engedélyezve a javascript.
Bűn és bűnhődés
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
5 249.-
Eredeti ár:
6 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
"- Bűn? Miféle bűn? - kiáltott az fel egyszerre tombolva. - Az, hogy megöltem azt az ocsmány, kártékony tetvet, azt az uzsorás vénasszonyt, akinek az elpusztításáért negyven vétkét megbocsátják az embernek, aki a szegények életnedvét szívta, ez lenne bűn? Dehogy törődöm vele, eszem ágában sincs elmosni."
Leírás a könyvről
"- Bűn? Miféle bűn? - kiáltott az fel egyszerre tombolva. - Az, hogy megöltem azt az ocsmány, kártékony tetvet, azt az uzsorás vénasszonyt, akinek az elpusztításáért negyven vétkét megbocsátják az embernek, aki a szegények életnedvét szívta, ez lenne bűn? Dehogy törődöm vele, eszem ágában sincs elmosni. Mit böködnek felém mindenfelől: "bűn, bűn!" Csak most látom igazán, micsoda ostobán gyenge jellem vagyok, most, miután rászántam magam, hogy vállalom ezt a felesleges szégyent! Egyszerűen gyengeségből, tehetségtelenségből szántam el magam, meg talán az előny reményében, ahogy ez a… Porfirij tanácsolta!
- Bátyám, bátyám, miket beszélsz! Hiszen vért ontottál! - kiáltott fel kétségbeesetten Dunya.
- Mindenki ontja - kapott a szón szinte önkívületben Raszkolnyikov -, a vér folyton ömlik, mindig is ömlött a világban, mint a vízesés, mint a pezsgő, és aki elköveti, megkoronázzák érte a Capitoliumon, és utóbb az emberiség jótevőjének nevezik. Nézz körül alaposan, és vedd észre! Én jót akartam az embereknek, és száz és ezer jó dolgot tettem volna e helyett az egy ostobaság helyett, még csak nem is ostobaság, csak ügyetlenség, mert a gondolat maga egyáltalán nem volt olyan ostoba, amilyennek most látszik, a kudarc után. (A kudarc után minden ostobaságnak látszik!) Ezzel az ostobasággal csak azt akartam elérni, hogy független legyek, hogy megtegyem az első lépést, megszerezzem az eszközöket, akkor aztán mindent elsimított volna a mérhetetlenül nagyobb haszon. De én, én… az első lépést sem bírtam ki, mert hitvány vagyok! Ez itt a lényeg! De azért sem fogom a ti szemetekkel nézni magamat: ha sikerült volna, koronát tesznek a fejemre, így meg csapdában vergődöm!"

Fordította: Soproni András
Adatok
Raktári kód:
802693
EAN:
9789635046836
Megjelenés:
2023.04.30.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
496
Méret [mm]:
158 x 235 x 37
Tömeg [g]:
740
Hozzászólások
Patrik Aranyosi
Patrik Aranyosi
2023. április 18. 8:08
Válaszolok
Kedves Európa Könyvkiadó!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Bűn és bűnhődés e verziója betűméret változtatás miatt lett rövidebb, vagy csupán az új fordítás miatt lett kisebb terjedelmű? Mert én egy gyengén látó ember vagyok és jobban szeretem ha nem annyira aprók a betűk, mert azokkal rengeteget szenvedek, ezért is kérdezem ezt.
Válaszukat előre is köszönöm szépen!
 

Szerző

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij (Moszkva, 1821. november 11. – Szentpétervár, 1881. február 9.) a filozofikus-ideológiai vagy eszmeregény műfajának megalkotója, a lélektani regény mestere. Hadmérnöknek tanult, de tanulmányait félbehagyva az irodalom felé fordult. Két regénye jelent meg, mielőtt 1849-ben az utópisztikus szocializmus eszméit hirdető kör vélt tagjaként felségárulás vádjával halálra ítélték. Ám közvetlenül a kivégzés előtt, a vesztőhelyen a büntetést szibériai száműzetésre változtatták.
Hasonló termékek