Nincs engedélyezve a javascript.
Látható sötétség
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 900 helyett
2 465 Ft
-15 %
Goldingnak ez a műve tárgyában is titokzatos alkotás. Tekinthetjük kriminek, de korunk látleletének, mi több, kisenciklopédiájának is. Szereplői, helyszínei, cselekményének fordulatai érzékelhetően maiak és egyetemesek - ettől ismerősek annyira. A könyv a korábbi Golding-regények gondolatiságának továbbfogalmazása.
Leírás a könyvről

Goldingnak ez a műve tárgyában is titokzatos, sokrétű alkotás. Tekinthetjük kriminek, de korunk látleletének, mi több, kisenciklopédiájának is. Szereplői, helyszínei, cselekményének fordulatai érzékelhetően maiak és érzékelhetően egyetemesek - ettől ismerősek annyira. Matty, a háborús londoni bombázás tüzéből kivetett kisfiú, aki a szeretetet és a szánalmat egy, a világ szemében perverznek számító tanárban leli fel, s felnőttkorában az őt zaklató kérdésekre előbb Bibliájából, majd szellemlényektől vár választ; Sophy és Toni, a gyönyörű külsejű, belül azonban baljós hatalmaktól megszállott ikerpár; az öreg könyvkereskedő és mindenféle vallási-filozófiai divathóborttal sodródó barátja - ők "játsszák el" ezt a különös történetet. Életük, vezérelje bár az együgyű tudni akarás, az érzelemhiánytól eltorzult intelligencia vagy a szánalmas kapaszkodás, úgy érezzük, végzetszerűen fut össze egy terrorista gaztett gyújtópontjába - hiszen a regénybeli tüzek időtlen idők óta égnek, s terjesztik a "látható sötétet".


A könyv a jó és rossz világszínpadra kiterjedő misztériumjátékával a korábbi Golding-regények gondolatiságának továbbfogalmazása.

Adatok
Raktári kód:
715689
ISBN:
9630792592
EAN:
9789630792592
Eredeti megnevezés:
Darkness Visible
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
404
Méret [mm]:
130 x 205 x 26
Tömeg [g]:
500
Hozzászólások