Nincs engedélyezve a javascript.
Szigorúan ellenőrzött vonatok
Elolvastam
Tetszik

Szigorúan ellenőrzött vonatok

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 990 Ft
3+2
Egy cseh kisváros vasútállomása a második világháború végnapjaiban. A háborús körülményekhez képest szinte idilli környezetben különös társaság éli mindennapjait. Alaptónusában tragikus és végkicsengésében felemelő történet humorral-iróniával fűszerezve. Jiři Menzel a regényből filmet forgatott. 1967-ben Oscar-díjat kapott érte.
Leírás a könyvről

Egy cseh kisváros vasútállomása a második világháború végnapjaiban. A háborús körülményekhez képest szinte idilli környezetben különös társaság éli mindennapjait.

Az állomásfőnök úr megszállott galambász. Kis híján egy métermázsát nyom, de a hölgyek szerint olyan könnyedén táncol, mint a tollpihe. Ambiciózus.

A főnökné asszonynak nincsenek különösebb ambíciói.

Hubicka forgalmista úr nagy szoknyavadász és életművész. Egy unalmas szolgálati éjszakán az összes hivatali bélyegzőt rástemplizi a távírász kisasszony fenekére.

Egy lelkes forgalmistatanonc a férfivá válás küszöbén.

Egy szigorúan ellenőrzött német katonai szerelvény, amely fegyvert, lőszert és egyéb hadifelszerelést szállít a frontra - és amelyet Hubicka forgalmista úr szíve szerint felrobbantana...Alaptónusában tragikus és végkicsengésében felemelő történet humorral-iróniával fűszerezve.Jiři Menzel a regényből filmet forgatott. 1967-ben Oscar-díjat kapott érte."Bohumil Hrabal prózája egyenlő a nagy költészettel és fantáziával." (Milan Kundera)


Adatok
Raktári kód:
734654
ISBN:
9630796965
EAN:
9789630796965
Eredeti megnevezés:
Ostře sledované vlaky
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
92
Méret [mm]:
128 x 189 x 13
Tömeg [g]:
180
Hozzászólások