Nincs engedélyezve a javascript.
Libertinusok kora
Elolvastam
Tetszik

Libertinusok kora

Francia szerelmi históriák 5.

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
2 800 Ft
3+2
Az ötödik kötet korabeli forrásokból merít anekdotákat többek között XV. Lajos beavatásáról, Pompadour asszony befolyásáról, Mária Terézia leányához intézett leveléről, Du Barry asszony és Mária Antónia rivalizálásáról. A boldog vagy boldogtalan szerelem egyaránt meghatározza a forradalom és a forradalmárok sorsát.
Leírás a könyvről

Guy Breton nem kisebb feladatot tűzött maga elé, mint azt, hogy bemutatja valamennyi francia uralkodó és vezető politikus szerelmi ügyeinek történetét, a frank Klodvigtól egészen a XIX. Századig. Történelmi dekameronjaiban derűs, viszonylag rövid történeteket olvashatunk megcsalt királynékról, kicsapongó szépasszonyokról, szerelmes uralkodókról, haragos anyósokról, kivégzett szeretőkről és tiltott viszonyokról. A történelemről tehát - ami a szerző könnyed olvasatában nem más, mint e lényegük szerint szerelmes történeteknek az összessége.

Az ötödik kötet, a Libertinusok kora korabeli forrásokból merítő anekdotáiból megtudhatjuk, hogyan avatták be a szerelem gyönyöreibe a szemérmes és zárkózott XV. Lajost, aki eleinte kizárólag a vadászatban és udvaroncai kínzásában lelte örömét. Kiderül továbbá, miként alakította át a francia külpolitikát a befolyásos kegyencnő, Pompadour asszony, hogyan járult hozzá Lengyelország felosztásához Mária Terézia a leányához intézett levelével, valamint hogy miért vezethetett a francia forradalom kitöréséhez Du Barry asszony és Mária Antónia rivalizálása. A boldog vagy boldogtalan szerelem egyaránt meghatározza a forradalom és a forradalmárok sorsát: erre derül fény többek között Danton, Mirabeau, Saint-Just vagy Robespierre történetéből.

Adatok
Raktári kód:
178592
ISBN:
9630777797
EAN:
9789630777797
Eredeti megnevezés:
Histoires d'amour de l'histoire de France V. Le siécle du libertinage
Megjelenés:
2005.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
360
Méret [mm]:
160 x 235 x 29
Tömeg [g]:
590
Hozzászólások