Nincs engedélyezve a javascript.
Ramszesz 4.
Olvastam
Kedvenc könyvem

Ramszesz 4.

Abu Szimbel úrnője

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 200 Ft
A szenvedélyes, féktelen ifjúból higgadt, bölcs férfivá érett Ramszesznek gyermekkori barátjával, a zsidó Mózessel kell felvennie a harcot, aki sok-sok év után azért tér vissza, hogy népét kivezesse Egyiptomból. Ramszesz csak feleségére, Nofertarira számíthat s hódolata jeléül két csodálatos templomot emeltet Abu Szimbelben, örök szerelmük jelképeként.
Leírás a könyvről

II. Ramszesz fáraó, a fény fia a külső és belső ellenséggel, valamint az önmaga kételyeivel és emberi gyarlóságával vívott harcban felülkerekedve elnyerte Egyiptom trónját, szerelme, Nofertari kezét, a nagy hatalmú istenek jóindulatát, népe szeretetét, ellenfelei tiszteletét. Ám elnyerni valamit könnyebb, mint megtartani. Ramszesz tudja ezt, hiszen a győztest is újabb és újabb próbatételek várják. Hiába volt a véres kadesi csata, Egyiptom urának nem sikerült végleg megtörni a hettiták erejét. A szenvedélyes, féktelen ifjúból higgadt, bölcs férfivá érett Ramszesz azonban ezúttal okos stratégaként nem a fegyveres harcot, hanem a tárgyalásokat választja. Így lesz az egykori ellenfelekből szövetséges, amelyre annál is inkább szüksége van Ramszesznek, mert onnan éri támadás, ahonnan nem várja. Gyermekkori barátjával, diákkori társával, a zsidó Mózessel kell felvennie a harcot, aki sok-sok év után azért tér vissza a fővárosba, hogy népét kivezesse Egyiptomból. Minden eddiginél ádázabb küzdelem veszi kezdetét...

Ramszesz csak Nofertarira számíthat s hódolata jeléül két csodálatos templomot emeltet Abu Szimbelben, örök szerelmük jelképeként.

De vajon Abu Szimbel úrnőjének a varázsereje és a maroknyi hűséges barát ébersége elegendő-e ahhoz, hogy megóvja Ramszeszt a rá leselkedő veszélyektől?Erre a kérdésre választ kapunk Christian Jacq pergő cselekményű, fordulatos, mesterien szerkesztett regényéből, ahol tökéletes egyensúlyban van a mesés és a valóságos, a fikció és a történelem, a szabadon szárnyaló képzelet és a tudományos tényanyag.

Adatok
Raktári kód:
723365
ISBN:
9630794541
EAN:
9789630794541
Eredeti megnevezés:
Ramsés - La Dame D'Abou Simbel
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
380
Méret [mm]:
160 x 240 x 30
Tömeg [g]:
630
Hozzászólások
 

Szerző

Christian Jacq
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk