Nincs engedélyezve a javascript.
Szásenyka
Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
3 824.-
Eredeti ár:
4 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Szentpétervár, 1916. Oroszország a forradalom küszöbén áll. Miközben Ariadna grófné Raszputyinnal és züllött barátaival mulatozik, lázadó kamaszlánya, Szásenyka a bolsevikok ügynökének áll. Moszkva, 1939. Szásenyka és nagy hatalmú férje a kommunista pártelit tagja, ám Sztálin országában semmit sem jelentenek a jó összeköttetések és a párthűség.
Leírás a könyvről
Szentpétervár, 1916. Oroszország a forradalom küszöbén áll. Miközben Ariadna grófné Raszputyinnal és züllött barátaival mulatozik, lázadó kamaszlánya, Szásenyka a bolsevikok ügynökének áll.
Moszkva, 1939. Szásenyka és nagy hatalmú férje a kommunista pártelit tagja, ám Sztálin országában semmit sem jelentenek a jó összeköttetések és a párthűség. Barátaik egymás után tűnnek el, a két kisgyermeket nevelő gyönyörű asszony pedig titkos viszonyba kezd - végzetes következményekkel.
Fél évszázaddal később Roza, egy Londonban élő orosz oligarcha anyja egy fiatal történészt bíz meg azzal, hogy kutassa fel, mi lett a családjával, amelytől a sztálini rémuralom idején szakadt el. A titkosított iratokból döbbenetes dolgok derülnek ki.

Simon Sebag Montefiore, az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője lenyűgöző hitelességgel és részletgazdagsággal kelti életre a cári Oroszország végnapjait és a sztálini terror legsötétebb óráit a világszerte óriási sikert aratott Moszkva-trilógiájának első részében.

„Montefiore az orosz történelem avatott ismerője, ám elképesztő tudása nem tolakodik előtérbe, hanem a mű szövetébe simul. Szásenyka dicsőséggel és tragédiával teli története hosszú ideig velünk marad a regény elolvasása után." (Thomas Keneally, a Schindler listája szerzője)
Adatok
Raktári kód:
800838
ISBN:
9789634478041; 9789634478058
EAN:
9789634478041
Eredeti megnevezés:
Sashenka
Megjelenés:
2020.
Oldalszám:
640
Nyelv:
magyar
Hozzászólások
 

Szerző

Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag Montefiore (1965) számos díjat elnyert történész, akinek könyvei már több mint negyven nyelven jelentek meg világszerte. Sztálin: A Vörös Cár udvara című munkáját 2004-ben az év történelmi könyvének választották a British Book Awardson, folytatását, Az ifjú Sztálint pedig Costa-díjjal jutalmazták életrajzi kategóriában, emellett elnyerte az L. A. Times díját és a Le Grand Prix de Biographie-t is. Az utolsó cárdinasztia történetét irodalmi igényességgel megelevenítő A Romanovok Magyarországon is nagy sikert aratott.