Nincs engedélyezve a javascript.
A karsztok bűvöletében
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető
Jelenleg nem rendelhető
4 525 helyett
3 846 Ft
15 %
Egy évtizede már, hogy a nemzet­közi hírű geológus-barlangkutató-karsztmorfológus, Jakucs László professzor elment közülünk. Egy évvel ezelőtt született meg az ötlet, hogy halá­lának 10 éves évfordulója alkalmából egy újabb könyvvel tisztelegjünk a Professzor Úr emléke előtt.
Leírás a könyvről

Egy évtizede már, hogy a nemzet­közi hírű geológus-barlangkutató-karsztmorfológus, Jakucs László professzor elment közülünk. Egy évvel ezelőtt született meg az ötlet, hogy halá­lának 10 éves évfordulója alkalmából egy újabb könyvvel tisztelegjünk a Professzor Úr emléke előtt. Elképzelésünk az volt, hogy a könyv megmutassa azt a mérhetetlen sok­színűséget, amely Jakucs László munkássá­gát és magát az Embert is jellemezte, és sze­rettük volna, hogy a könyvben helyet kapó valamennyi írást Jakucs László tanítványai jegyezzék. A Professzor Úr gazdag élet­művének írásos emlékei, a száznál is több tudományos publikációja, továbbá köny­vei, egyetemi jegyzetei és ismeretterjesztő füzetei, cikkei méltán emelték a földrajzos tudományos élet vezető egyéniségei közé. A tudományos eredmények mellett azon­ban munkásságának legfontosabb része az a seregnyi tanítvány, akiknek Jakucs László egy életre szóló iránymutatást adott; föld­rajztanárok, kutatók, egyetemi oktatók ge­nerációinak hatott életszemléletére. Ebből indultunk ki, amikor a kötet tartalmát illet­ve szerzőgárdáját összeállítottuk.
A tanítványok természetesen lelkesen vál­lalták a feladatot, és örömmel csatlakoztak a munkához. Azonban már az előzetes megbeszéléseken, egyeztetéseken kiderült, hogy ez a mű, amelyet a kedves Olvasó most a kezében tart, nem lesz sem szok­ványos életrajzi összefoglaló, sem pedig hagyományos tanulmánykötet. Ugyanis kezdettől fogva teljes egyetértésben valami olyasmit kívántunk megalkotni, amellyel valóban méltón tiszteleghetünk a nagyhí­rű Professzor emléke előtt, ezért ennek a könyvnek rendhagyónak kell, kellett len­nie, így életének legfontosabb eseményei és tudományos munkásságának legfonto­sabb eredményei mellett a kötetben helyet kaptak emberi történetek, anekdoták, és a tanítványok szubjektív benyomásai, le­nyomatai is.
Tehát e könyv rendhagyó emlékezés, színes kaleidoszkóp, amelyben életrajz, tudomány, oktatás és életérzés kéz a kéz­ben jár. Mert, ahogy Jakucs Professzor egyik régi, kedves tanítványa, Csatári Bálint Tanár Úr is fogalmazott, Jakucs László maga is pont ilyen volt.

Adatok
Raktári kód:
719699
ISBN:
9789633061183
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
192
Méret [mm]:
167 x 244 x 17
Tömeg [g]:
565
Hozzászólások