Nincs engedélyezve a javascript.
Javne örökösei
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Javne örökösei

Fejlesztő tréningcsoportok - elvek, módszerek, gyakorlatcsomagok

Jelenleg nem rendelhető
4 900 helyett
4 165 Ft
15 %
Ennek a könyvnek ez a második kiadása. Csaknem két évtized telt el azóta, hogy ugyanennek a szerzőnek "Delfi örökösei. Önismereti csoportok - elmélet, módszer, gya­korlatok" című kézikönyve megjelent. Aminek mostanában már a hetedik kiadását tudja megvásárolni a különféle csoportok működése és vezetése iránt érdeklődő olvasó.
Leírás a könyvről

Ennek a könyvnek ez a második kiadása. Csaknem két évtized telt el azóta, hogy ugyanennek a szerzőnek "Delfi örökösei. Önismereti csoportok - elmélet, módszer, gya­korlatok" című kézikönyve megjelent. Aminek mostanában már a hetedik kiadását tudja megvásárolni a különféle csoportok működése és vezetése iránt érdeklődő olvasó. Rudas János "Javne örökösei. Fejlesztő tréningcsoportok - elvek, módszerek, gya­korlatcsomagok" című munkája bizonyos értelemben az előző folytatása. Miért is?

A nagy sikerű Delfi örökösei... az önismereti jellegű csoportok tömör, ámde mégis valamennyire átfogó kézikönyve, tankönyve kívánt lenni, kiegészítve szerteágazó tematikájú és műfajú strukturált gyakorlatokkal. A Javne örökösei... hasonló témákat tárgyal kibővítve, újakat is szóba hoz - szintén strukturált gyakorlatokkal. Szövegei fölhasználhatók önismereti, személyiség- és készségfejlesztő csoportokban, a szer­vezetfejlesztésben, sőt a csoport-pszichoterápiában is. Emellett nagyobb figyelem­mel fordul a humánerőforrás-fejlesztő tréningek és főszereplői: a trénerek felé.

Az első rész itt is teóriákkal és módszerekkel foglalkozik, ámde kevésbé kézi­könyvszerűen - nagyobb helyet hagyva a szerző gazdag csoportvezetői tapaszta­latainak, esetleírásainak, esszéisztikus fejtegetéseinek. A második rész ugyancsak gyakorlatokat tartalmaz, de kevésbé ömlesztve: tematikus csomagokba összefog­va. (Az immár 92 feladat, szerepjáték stb. között több, a szakmában "nagy gyakorlatként" számon tartott is található.)

Ha a Delfi örökösei... elméleti és módszertani bevezetés, megalapozás volt, fő­képpen a szakmával éppen ismerkedők számára, akkor a Javne örökösei... tovább­építés, továbbfejlesztés, főképpen a már gyakorlottabb csoportvezetők, trénerek segítésének céljával.

És még a cím magyarázataként:

Ahogy a szerző előző könyve a delfi jóshely szellemét próbálta meg asszociációs módon továbbgondolni, úgy most a javnei iskolával teszi ugyanezt. Amint a Delfi örökösei... az európai társadalom, kultúra és élet egyik gyökerére: a görög (és a ráépülő római) kultúrára, úgy a Javne örökösei... a másik gyökerére: a zsidó (és a ráépülő keresztény) kultúrára igyekszik visszautalni - legalábbis jelképes módon. Ennek szellemében egészíti ki e két könyv egymást, ezért tekinthető bizonyos értelemben összefüggő alkotásnak.

Adatok
Raktári kód:
719177
ISBN:
9789639771192; 9639771499
EAN:
9789639771499
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
404
Méret [mm]:
160 x 234 x 19
Tömeg [g]:
550
Hozzászólások
 
Hasonló termékek