Nincs engedélyezve a javascript.
1945 - Egy év életrajza
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

1945 - Egy év életrajza

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
3 000.-
Eredeti ár:
4 000.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
1945 beszédes évszám, világtörténelmi mérföldkő. A németek számára egyszerre hozott totális vereséget és újjászületést. Theo Sommer ezt a kettősséget mutatja be, hogy felfrissítse a történelmi emlékezetet. Dokumentumok, tanúvallomások alapján hónapról hónapra rekonstruálja az eseményeket, a főszereplők és a kisemberek portréit.
Leírás a könyvről
1945 beszédes évszám, világtörténelmi mérföldkő. A németek számára egyszerre hozott totális vereséget és újjászületést.

Theo Sommer, aki sokáig volt kiadója a mértékadó DIE ZEIT című német hetilapnak (melynek tekintélyét Helmut Schmidt volt kancellár, a német politika kiválósága mindmáig öregbíti kommentárjaival), ezt a kettősséget mutatja be ebben a könyvben, hogy felfrissítse a történelmi emlékezetet. Hogyan is történt valójában? Dokumentumok, tanúvallomások alapján hónapról hónapra rekonstruálja az eseményeket, a főszereplők és a kisemberek portréit.

Az európai háború kimenetele igazából eldőlt már Sztálingrádnál, 1943-ban, de mennyi vért és szenvedést követelt még a befejezése! Churchill, Sztálin és Roosevelt csak együttes erővel győzhetett. Hitler e szövetség törékenységében bízott, de éppen ő tartotta össze, noha valóban gerjedt már a nyugati hatalmak és a Szovjetunió között a hidegháborúhoz vezető feszültség, nagyban zajlottak a haszonszerzés játszmái.

Hitler azt akarta, hogy országa vele pusztuljon. A vesztes Németország államisága időlegesen megszűnt ugyan, megszállási övezetekre, majd két államra osztották - de szemben egyes javaslatokkal mégsem darabolták ízekre, nem minősítették vissza színtiszta agrárországgá. És az első atombombát sem Németországra dobták - Theo Sommer a távol-keleti hadszíntér borzalmairól, ezek előzményeiről és utóhatásairól is lelkiismeretesen számot ad. Részletes térképekkel és válogatott fényképekkel teszi még érzékletesebbé a pontos látleletet.
Adatok
Raktári kód:
716549
ISBN:
9630790109
EAN:
9789630790109
Eredeti megnevezés:
1945
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
348
Méret [mm]:
131 x 206 x 24
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
480
Hozzászólások
 

Szerző

Theo Sommer
Theo Sommer
Hasonló termékek