Nincs engedélyezve a javascript.
A kapitalizmus dinamikája
Elolvastam
Tetszik

A kapitalizmus dinamikája

Sorozat:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 700 Ft
3+2
Fernand Braudel szerint a piacgazdaság nem azonos a kapitalizmussal, a piacok elemi formái több földrészen is kialakultak, ezekre épít a kapitalizmus is, de nem mindenütt hódított teret: az elmúlt háromszáz évben egyszerre több gazdasági világ igyekezett minél többet kihasítani magának a glóbuszból.
Leírás a könyvről

Fernand Braudel a történettudomány nagy alakja; több műve is megjelent magyarul, a magyar közönség mégsem ismeri eléggé. Pedig korszakalkotóan új szemlélet fűződik a nevéhez. Főműveiben rávilágít, hogy a modern kor történelmi sorsfordulói az anyagi kultúra (például a termelés és a fogyasztás, a technika és a tudomány) szférájának lassú változásaiban gyökereznek. A piacgazdaság nem azonos a kapitalizmussal, a piacok elemi formái több földrészen is kialakultak, ezekre épít a kapitalizmus is, de nem mindenütt hódított teret: az elmúlt háromszáz évben egyszerre több gazdasági világ igyekezett minél többet kihasítani magának a glóbuszból.

A szerző által a Johns Hopkins Egyetemen 1976-ban franciául tartott előadásokat a hallgatók az angol fordítással a kezükben kísérték feszült figyelemmel, a magyar fordítás a német szövegváltozatot is figyelembe veszi a jelenleg történelem, politológia és közgazdász szakot végzők hasznára. Velük együtt azonban az olvasók legszélesebb köre is élvezheti egy kivételesen nagy tudós kedvcsináló közvetlenségét.

Adatok
Raktári kód:
152905
ISBN:
9630786324
EAN:
9789630786324
Eredeti megnevezés:
La dynamique du capitalisme
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
136
Méret [mm]:
100 x 185 x 9
Tömeg [g]:
120
Hozzászólások