Nincs engedélyezve a javascript.
Utolsó nyár Primerolban
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 290 Ft
3+2
A megkapó atmoszférájú kisregény a háború, a német hadifogság poklából visszatekintő, irodalmi igényű visszaemlékezés a máris messzi múltba hulló utolsó békeév, 1939 baljóslatúságában is nagyszerű nyarára. Merle több mint fél évszázadon keresztül titokban tartott, legelső irodalmi alkotásáról sokmilliós olvasótábora 2004-ben bekövetkezett haláláig mit sem tudhatott.
Leírás a könyvről

"...Másnap az állomás bougainvillea-bokra mellett vártam a tízórai Micheline-re, ami Tillie-t is elvitte. Hajadonfőtt, a legviseltesebb öltönyömben, kezemben a kis fekete bőrönddel egy voltam a mozgósítottak közül. A világos vonatfülkében halálos csendben ült a sok barnára sült, fényes, fekete hajú fiatalember. Nekem is szorítottak helyet. Lenyújtottam a kezem, Louve a peronon állva megcsókolta, gyönyörű szemében könnyek csillogtak. Elindultunk. Louve a kezemet szorongatva futott még pár lépésnyit. Aztán felharsant a Micheline furán vidám kürthangja, és eltűnt a bougainvillea lila virága.

Beléptem hát a történelem sűrűjébe" - ér véget (szakad félbe?) a szöveg, melyet Robert Merle több mint fél évszázadon keresztül titokban tartott, s amelyről, Merle legelső irodalmi alkotásáról tehát, sokmilliós olvasótábora így 2004-ben bekövetkezett haláláig mit sem tudhatott.A megkapó atmoszférájú kisregény a háború, a német hadifogság poklából visszatekintő, irodalmi igényű visszaemlékezés a máris messzi múltba hulló utolsó békeév, 1939 baljóslatúságában is nagyszerű nyarára. A későbbi nagy Merle-regények alaphelyzete ez: a személyt pusztán eszközévé tárgyiasítani akaró történelem, és a vele való egyenlőtlen küzdelemben őrlődő - edződő? - ember meséje.Fordította: Boros KrisztinaA Könyvjelző magazin 2014. áprilisi számában megjelent cikk: Az ismeretlen MerleOlvasson bele: Részlet a könyvből

Adatok
Raktári kód:
735402
ISBN:
9630797337
EAN:
9789630797337
Eredeti megnevezés:
Dernier été á Primerol
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
100
Méret [mm]:
125 x 182 x 9
Tömeg [g]:
110
Hozzászólások